UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Кам'янці архітектурні пам'ятки руйнуються, десятиліттями чекаючи реставрації

Місто, яке називають квіткою на камені, з часом може втратити частину історичних пам'яток

У Кам'янці архітектурні пам'ят…

Національний історико-архітектурний заповідник "Кам'янець" займає своє почесне місце в списку "Семи чудес України". Однак чимало пам'яток архітектури руйнуються, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Подолянин плюс".

В місті є чимало проблем, які пов'язані зі збереженням, консервацією і реставрацією пам'яток.

В Кам'янці-Подільському окрім фортеці є величезна кількість споруд, які мають важливе історичне значення, але через брак фінансування, а часом і через людську байдужість, ці об'єкти перебувають на межі руйнації.

Турецький Бастіон (Форт Дальке) - архітектурна пам'ятка XVII століття. У 1965 році тут проведені консерваційні роботи, і вже більше 50-років пам'ятка не відновлюється.

Казарми Кам'янець-Подільської фортеці - архітектурна пам'ятка XVIII ст. В різні часи архітектурний комплекс використовувався як військовий об'єкт, шпиталь, госпіталь. В добу "совєтів" до Другої світової війни тут розміщувався хлібзавод, а після її закінчення й до 1990 р. тут працювала тютюнова фабрика. Споруда на даний момент перебуває в аварійному стані, й якщо найближчим часом тут не почнуться реставраційні роботи, то казарми можуть повторити долю млину Ірафа XIX ст. який сьогодні повністю зруйнований.

Башта Стефана Баторія (Кушнірська башта) - найпотужніша з усіх башт Кам'янця-Подільського. Чотирьохповерхова будівля XVI ст. як і інші пам'ятки потребує реставрації. Між іншим, на 29-й позачерговій сесії міськради, виділили 16,5 тис. грн і для проведення консерваційних робіт Кушнірської башти, на інші об'єкти міста.

Ремонтувати в Кам'янці є багато чого.

Приміром, як вже писав Depo.Хмельницький, ущент зруйновані дах і стіни пам'ятки місцевого значення ХІХ ст, відомої під назвою "Млин Ірафа". Розташована пам'ятка в каньйоні Смотричу, що наразі перетворилася на купу каміння.

Читайте також: У Кам'янці визначать межі Смотрицького каньйону як археологічної пам'ятки

"Збудований рукою Бога": Що варто запам'ятати про Кам'янець-Подільський

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme