У Харкові відкриються два "Прозорих офіси", - Світлична

У Харкові відкриються два центри соціальних послуг у форматі "Прозорий офіс"

У Харкові відкриються два "Прозорих офіс…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської обладміністрації, сьогодні, 13 квітня, голова Харківської ОДА Юлія Світлична проінспектувала хід підготовки закладів до роботи.

За інформацією керівника області, Харків став одним з п'яти міст України, де реалізується пілотний проект.

"Цей проект здійснюється в рамках децентралізації і був ініційований президентом України Петром Порошенком. Ми бачимо, що сьогодні на місця передається досить велика кількість послуг для того, щоб люди в будь-якій точці України могли скористатися ними в максимально стислі терміни і з максимальним комфортом", - сказала Світлична.

Вона повідомила, що на реалізацію цього проекту Кабінет міністрів України спрямував 21 млн грн. Центри надання соціальних послуг "Прозорий офіс" будуть розташовані на вул. Чернишевській, 55, і пр. Науки, 17а, - у приміщеннях адміністрацій Київського і Шевченківського районів Харкова. Зараз у будівлях завершується реконструкція.

"Робота з прийому заяв і документів буде проходити в спеціально створених приміщеннях - фронт-офісах, які працюють за принципом "єдиного вікна". Зали вже обладнано. Тут можна буде отримати досить великий пакет послуг: це оформлення субсидій, пільг, різних соціальних виплат, нарахування пенсій і так далі. У "прозорих офісах" надаватимуть понад 230 послуг по всіх видах і напрямках, включаючи також адміністративні послуги", - пояснила глава Харківської ОДА.

Вона зазначила, що перевагою таких центрів є орієнтований на громадян режим роботи - без перерв на обід, некабінетна система обслуговування, що додасть прозорості роботі чиновників, а також буде сприяти зміцненню довіри мешканців до органів влади. Також передбачено електронне регулювання черги, забезпечено максимальну інформативність, створено умови для осіб з обмеженими фізичними можливостями і так далі.

"У цьому офісі жителі зможуть здати весь пакет документів, і тут же - у максимально стислі терміни - отримати необхідну послугу. Для цього буде підібрано відповідний персонал і визначено чіткі стандарти якості надання послуг", - зазначила Світлична.

Глава області також нагадала, що до вересня планується відкриття регіонального Центру надання адміністративних та соціальних послуг, куди зможуть звертатися не тільки жителі міста, а й області. Також триває робота над тим, щоб центр був відкритий і для жителів інших областей. Планується, що ЦНАП надаватиме понад 400 послуг.

Пізніше на своїй сторінці в Facebook Світлична уточнила, що центри відкриють за декілька тижнів.

"Створюємо сучасні Центри надання соціальних послуг. Проінспектувала хід підготовки до відкриття двох Центрів - у Шевченківському та Київському районах Харкова. Це наші пілотні проекти. Все йде за планом. Відкриваємо вже через декілька тижнів", - написала голова Харківської ОДА.

Світлична також зазначила, що в кожному із Центрів надаватимуться 234 послуги.

"234 послуги будуть надаватися у кожному із Центрів - оформлення субсидій, послуги переселенцям, пільги, соціальна допомога та компенсації, пенсійне забезпечення, різноманітні адміністративні послуги. Робота Центрів буде орієнтована на громадян - без перерв, некабінетна система разом з повним відеоспостереженням у приміщенні (антикорупційна функція), електронне регулювання черги, система із забезпечення максимальної інформативності, умови для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Все це повинно забезпечити швидкість надання послуг та максимальну кількість в одному місці. І жодної корупції!", - написала голова області.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme