В Ахметова відреагували на завантаження Єнакієвського метзаводу російською сировиною

Російські підприємства "Северсталь" і Новолипецький металургійний комбінат не ризикнуть репутацією аби поставляти контрабандою сировину на відібраний окупантами у Метінвеста Єнакієвський метзавод

Про це в інтерв'ю розповів Гендиректор Метінвесту Юрій Риженков, коментуючи публікації про те, що на Росії збирали олігархів і примушували їх до того, щоб вони завантажили сировиною Єнакіївський меткомбінат, передає Depo.Донбас з посиланням на НВ Бизнес.

Риженков зазначив, що НЛМК не вистачає власної сировини для того, щоб завантажити свої комбінати. І комбінат сам купує сировину.

"Северсталь - публічна компанія, папери якої котируються на Лондонській біржі, у неї досить серйозні міжнародні проекти. Металоінвест - також велика міжнародна компанія, яка приваблює боргові інструменти на зовнішніх ринках, що працює з кредитними організаціями різних країн. Я дуже слабо вірю в те, що одна з цих корпорацій ризикне всім, що у неї є, ризикне своєю репутацією в світі, ризикне потрапити під санкції. А робота з контрабандою неминуче до цього призведе", - сказав Риженков.

Він зазначив, що у будь-якому випадку буде відомо, звідки ця сировина приїхала.

"Відбудеться це через структури Курченка або через якісь осетинські фірми - для світової спільноти абсолютно не важливо. Для неї буде важливо, що один з провідних представників бізнес-еліти Росії поставив контрабандою свій товар на вкрадені підприємства, чітко усвідомлюючи, куди він поїде. Адже всі заводи Росії і України відомі, всі споживачі залізної руди відомі. Говорити про те, що гіпотетичне російське видобувне підприємство поставило комусь залізорудну сировину в Південну Осетію або в Ростов, не знаючи, куди далі воно піде, - це казка, яка може пройти перед податковими органами Російської Федерації, але точно не пройде перед світовою спільнотою", - додав Риженков.

Він зазначив, що Метінвест буде використовувати всі доступні юридичні інструменти для того, щоб цьому запобігти, або для того, щоб були введені санкції, було відповідне покарання і було стягнення збитків.

"Втім, знаючи такі компанії як Металоінвест, Северсталь і НЛМК, я дуже слабо вірю в те, що вони підуть на таке. Це фактично перекреслить всю їхню репутацію і всю ту роботу, яку вони проводили до цього в світі", - підкреслив він.

Нагадаємо, 13 квітня стало відомо, що ватажок "ДНР" Олександр Захарченко анонсував, що Єнакіївський металургійний завод цього тижня має отримати партію сировини.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme