"Тітушку" причетного до вбивства журналіста Веремія випустили на волю

Фігурант справи про вбивство під час подій Революції гідності журналіста В'ячеслава Веремія Юрій Крисін на свободі

"Тітушку"  причетного до вбивства журнал…

Про це повідомила правозахисниця Марія Томак у Facebook, посилаючись на власні джерела, передає Depo.ua.

"Якраз в цей момент, на 20.00, поліція Київської області знімає з Юрія Крисіна електронний браслет. Про це повідомляють наші джерела. Тепер підозрюваний у епізоді вбивства Веремія, а також у стрільбі на АЗС у Києві - вільний чоловік", - написала вона.

Томак повідомила, що така ситуація склалася завдяки судді Солом'янського райсуду Києва Олені Куровій.

"Спочатку г. Курова не призначила вчасно підготовче судове засідання, далі безпідставно не провела його і не продовжила запобіжний захід для Крисіна, створивши таким чином правову невизначеність, і нарешті - всупереч вимозі Управління спецрозслідувань ГПУ - не повідомила ГУ НП в Київській області про те, що запобіжний захід Крисіну вважається автоматично продовженим", - пояснює правозахисниця.

За її даними, наступне засідання Солом'янського райсуду, на якому може бути розглянуте питання про продовження запобіжного заходу для Крисіна, відбудеться 28 квітня.

"До того часу Юрій Крисін має достатньо часу і законне право кудись звалити. Не здивуюся, якщо так і станеться", - додала Томак.

Нагадаємо, що в жовтні 2015 року суд заарештував Крисіна, обвинувачуваного в причетності до вбивства журналіста Веремія, за підозрою у вимаганні грошей у перевізників. Крисін обвинувачується в тому, що в складі групи "тітушок" бив журналіста Веремія бейсбольною биткою біля Михайлівської площі 18 лютого 2014 року в Києві. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста скоїв житель Горлівки Джалал Алієв.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme