Росія не буде навіть транслювати "Євробачення" - образилася за Самойлову

Російський Перший канал заявив, що не транслюватиме в цьому році конкурс "Євробачення" через відмову української влади впускати в країну для участі в ньому співачку Юлію Самойлову

Росія не буде навіть транслювати "Євроба…

Про це було оголошено у вечірньому випуску новин Першого каналу, передає Depo.ua.

"Перший канал сьогодні отримав лист від Європейської мовної спілки, в якому стверджується, що ЄМС не змогла врегулювати питання про участь нашої учасниці Юлії Самойлової в конкурсі в Києві, про це повідомляє ЄМС з посиланням на рішення спецслужб України", - сказав ведучий.

На Першому каналі заявили, що "вважають відмову української сторони абсолютно необґрунтованою, причиною його є спроба України політизувати конкурс, метою якого протягом 62-річної його історії було об'єднання людей".

"Європейський мовний союз, як і раніше пропонує нам варіант дистанційної участі Юлії Самойлової або її заміни на іншого учасника, але "Перший канал" вважає і той, і інший варіант неприйнятним: дистанційний виступ дискримінує російську учасницю і йде врозріз з правилами і принципами конкурсу, варіант заміни Юлії Самойлової на іншого виконавця, на наш погляд, навіть не може розглядатися", - підкреслюють на Першому каналі.

Раніше про відмову трансляції конкурсу повідомляв ВГТРК. У сюжеті, показаному по "Росії 24", кореспондент стверджував, що в цьому році транслювати "Євробачення" не ніхто, так як від Росії на конкурс ніхто не поїде. Однак тоді на Першому каналі не підтвердили заяву кореспондента ВГТРК.

Нагадаємо, що, між іншим, на "Євробачення-2017" розпродали уже всі квитки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme