Рада схвалила податкову конвенцію з Мальтою

Народні депутати України схвалили проект Закону "Про ратифікацію Конвенції між Урядом України та Урядом Республіки Мальта про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи"

За відповідне рішення проголосували 275 парламентарів, передає Depo.ua.

Таким чином нардепи ратифікували відповідні Конвенції і Протокол між урядами України і Мальти. Передбачається, що не буде подвійного оподаткування прибутків від підприємницької діяльності, дивідендів, процентів і роялті не підлягатимуть оподатковуванню.

"Доходи, які виникають в економічних стосунках між резидентами України та Мальти, підлягають оподаткуванню у подвійній юрисдикції: по-перше, у державі, в якій одержувач доходу є резидентом, по-друге, у державі, в якій здійснюється діяльність, стосовно якої виникає дохід. Тому ця Конвенція сприятиме, по-перше, уникненню подвійного оподаткування, по-друге, запобіганню ухиленню від сплати податків і, по-третє, взаємному зменшенню податкових перешкод для закордонних інвестицій та торгівлі. Це особливо важливо стосовно України, оскільки її чинне податкове законодавство передбачає уникнення подвійного оподаткування лише на основі підписання двосторонніх міжнародних угод", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Важливо, що, згідно з конвенцією, компетентні органи обох держав обмінюються інформацією щодо податків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme