Рада поліпшила умови ведення будівельної діяльності

Парламент проголосував за відповідні зміни до закону

Про це повідомляє Depo.ua.

Верховна Рада проголосувала в другому читанні і в цілому за законопроект №5587, спрямований на поліпшення умов будівельної діяльності.

Згідно із змінами, в царині регулювання містобудівної діяльності до професійної атестації допускаються громадяни, які здобули вищу освіту за напрямом професійної атестації відповідно до кваліфікаційних вимог та мають стаж роботи за фахом не менш як три роки.

Також депутати змінили визначення замовника, відтепер це "особа, яка має у власності чи користуванні земельну ділянку, права на яку зареєстровані відповідно до законодавства, щодо якої має намір забудови, та/або яка має у власності чи користуванні об'єкт нерухомості, щодо якого має намір виконувати будівельні роботи з капітального ремонту, реставрації чи реконструкції у межах геометричних розмірів фундаменту існуючого об'єкта нерухомості".

Крім того, згідно зі змінами, перелік будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об'єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію, затверджується Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, що Рада збиралася скасувати частину дозволів для будівництва.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme