У Раді відхилили законопроект про окуповані території

Парламентський комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування відхилив законопроект "Про тимчасово окуповану територію України" (№3593)

Про це повідомив голова робочої групи з підготовки законопроекту Любомир Зубач (фракція "Самопоміч"), повідомляє Depo.ua.

"На жаль, на засіданні комітету законопроект про тимчасово окуповану територію відхилив. При цьому я не почув жодного зауваження по суті допрацьованого робочою групою документа", – прокоментував ситуацію Зубач.

За його словами, члени комітету, народні депутати з фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" назвали "формальні" причини – "не встигли ознайомитися", "не розуміємо тексту, який розглядаться", "законопроект потрібно перереєструвати".

Зубач пообіцяв, що найближчим часом у Верховній Раді України буде зареєстровано нову редакцію законопроекту. Водночас перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко (фракція "Блок Петра Порошенка") заявила, що законопроект "Про тимчасово окуповані території", на ухваленні якого наполягає "Самопоміч", передбачає відмову від виконання Мінських угод.

"Прочитайте цей закон про окуповані території, колеги! Там ключова стаття – відмова від Мінських угод і подарунок Донбасу Путіну. Якщо насправді хтось хоче щось Путіну подарувати, нехай подарує свою хатку зі Львова, – це буде дуже мудро", – сказала Геращенко.

Нагадаємо, що законопроект №3593-д "Про тимчасово окуповану територію" був зареєстрований групою народних депутатів, серед яких представники фракцій "Самопоміч" і "Батьківщина", у листопаді 2016 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme