Полтавську міськраду захопили терористи, - мер Мамай

Міський голова Полтави офіційно звернувся до правоохоронних органів, щоб ті порушили кримінальну справу щодо протестувальників

Полтавську міськраду захопили терористи,…

13 квітня Олександр Мамай зробив декілька заяв щодо останніх подій у місті та міськраді, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Коло.

"Останні події в Полтаві повинні коментувати Служба безпеки України, Нацполіція, а також прокуратура. Як міський голова повинен коментувати дії тероризму, захоплення адміністративного приміщення?", - заявив мер.

"Звернувся офіційно з листом в прокуратуру, СБУ, поліцію. На скільки мені відомо, зараз порушена кримінальна справа. Зараз ми ведемо підрахунок, у понеділок не працював міськвиконком. Там працює більше 400 людей. Це – 150-200 тисяч гривень зарплати щодня. Людям потрібно заплатити і безумовно ми будемо платити. Хто буде за це відповідати, визначать правоохоронні органи. На сьогодні я створив спеціальну комісію, яка підрахує, скільки спалено електроенергії, скільки пошкоджено килимів, і все це передамо в правоохоронні органи", - продовжив Мамай.

Він також зазначив, що з робочого місця не зникав. Ось і сьогодні приїхав на роботу, розписав пошту, потім відвідав дитячий будинок сімейного типу, потім - міську дитячу лікарню, приїхав на Свято писанки, після чого знову повернеться до роботи.

"Ви всі звернули увагу, що саме ті люди, які різали цю арку, й спровокували криваві події. Ви знаєте, що були заготовлені щити, палиці. Автомобіль, який перевозив радикалів із щитами і палицями, був затриманий поліцією Полтавської району. Поки начальник поліції поїхав до суду взяти дозвіл на арешт, автомобіль зник. Усе це може більш детально прокоментувати начальник поліції Полтавського району Кравченко", - зазначив Олександр Мамай.

Міський голова заявив, що на черговій сесії міськради депутати схвалять мораторій на тимчасові споруди, але позачергову сесію на вимогу протестувальників Мамай скликати відмовився. Отже це питання буде вирішуватися наприкінці травня.

Нагадаємо, що після кривавих подій біля "Арки" 5 квітня, протестувальники почали пікетувати міську раду з вимогами негайно скликати позачергову сесію. Активісти навіть виставили варту біля дверей кабінету мера, але Мамай з ними зустрічатися не збирається.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme