Парад Перемоги: Над Москвою пролетять ракетоносці

Під час Параду Перемоги 9 травня над Москвою пролетять 17 вертольотів і 55 літаків, в тому числі стратегічні ракетоносці Ту-160 і Ту-95МС

Про це розповів журналістам представник прес-служби Міноборони Артем Шерстюк, повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

Співрозмовник агентства додав, що в параді також візьмуть участь дальні бомбардувальники Ту-22М3, літаки-заправники Іл-78, військово-транспортні літаки Ан-124, Іл-76МД, винищувачі Су-35С, Су-30СМ, Су-27, МіГ- 29, МіГ-31БМ, фронтові бомбардувальники Су-34, Су-24М, штурмовики Су-25, навчально-бойові літаки Як-130.

Він також зазначив, що повітряну частину параду відкриють вертольоти Мі-26 і Мі-8, які пролетять на висоті 150 метрів з інтервалом в 10 секунд. Потім на висоті 500 метрів почнуться показові польоти літаків. Екіпажі Іл-78 і Ту-160 проведуть імітацію дозаправки в повітрі, потім льотчики Липецького авіацентру проїдуть в складі "тактичного крила", а група "Російські Витязі" покаже на Су-30СМ фігуру "Кубинський діамант". Завершиться парад прольотом шести Су-25, які залишать димовий слід кольорів російського прапора.

"Липецький авіацентр демонструє "Тактичне крило" на Параді Перемоги 9 травня в Москві протягом багатьох років. В "тактичному крилі" беруть участь нові багатофункціональні літаки оперативно-тактичної авіації різних типів, і винищувачі, і бомбардувальники - Су-34, Су-30, Су-35. Вони на швидкості 550 кілометрів на годину летять на відстані п'яти метрів один від одного", - додав Шерстюк.

Для польотів авіації будуть задіяні вісім аеродромів в восьми регіонах Центрального федерального округу. До наміченої на 7 травня генеральної репетиції парадна авіагрупа проведе сім спільних тренувань з пішою і механізованою колонами, а також два прольоти над Красною площею.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme