Нацбанк знизив облікову ставку до 13%

Правління Національного банку України ухвалило рішення про зниження облікової ставки до 13% річних з 14 квітня

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу регулятора.

"Відновлення циклу пом'якшення монетарної політики узгоджується з необхідністю досягнення цілей щодо інфляції у 2017-2019 роках та надасть підтримку темпам економічного зростання", - йдеться у повідомленні.

У НБУ нагадали, що споживча інфляція у березні 2017 року становила 15,1% у річному вимірі. Зростання цін прискорилося переважно внаслідок ефекту бази порівняння та збільшення виробничих витрат.

"Фактичне прискорення споживчої інфляції було очікуваним і водночас нижчим за траєкторію прогнозу Нацбанку, що був опублікований в Інфляційному звіті в січні 2017 року. Тоді Національний банк очікував, що у березні інфляція прискориться до 16,4% річних", - йдеться у повідомленні.

"Фундаментальні фактори інфляції залишалися контрольованими. Поміркована фіскальна і монетарна політика та поліпшення інфляційних очікувань стримували прискорення базової інфляції (6,3% у річному вимірі в березні 2017 року)", - повідомляє прес-служба.

У НБУ повідомили, що подальше пом'якшення монетарної політики залежить від зниження ризиків для цінової стабільності на прогнозному горизонті.

Зниження облікової ставки до 13% затверджено рішенням правління Національного банку від 13 квітня 2017 року №232-рш "Про розмір облікової ставки".

Нагадаємо, 2 березня НБУ зберіг облікову ставку на рівні 14% річних.

Раніше у Нацбанку України заявляли, що облікова ставка, від якої залежать кредитні і депозитні ставки в комерційних банках, тепер буде змінюватися повільніше або не буде змінюватися взагалі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme