На "віджатому" горлівському "Стиролі" окупанти хочуть виробляти пластиковий посуд

"Міністр промисловості і торгівлі "ДНР" Олексій Грановський представив нового "директора" Артема Сердюкова колективу горлівського концерну "Стирол", який розповів про "перспективи" підприємства

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на сайт, підконтрольний "ДНР".

Повідомляється, що Сердюков - уродженець Полтавської області. За мирних часів працював на ЗАТ "Керамет", був директором Микитівського вогнетривкого комбінату, працював на Білокаменському вогнетривкому заводі, Великоанадольському вогнетривкому комбінаті. У 2015 році був призначений окупаційною "владою" "генеральним директором державного підприємства "Пошта Донбасу".

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст Микита Сініцин, під час зустрічі із колективом "Стиролу" нове "керівництво" повідомило, що всі співробітники залишаються на своїх місцях. Щоправда для цього їм потрібно буде написати заяву про прийом на роботу вже на підприємство "ДНР".

Крім того, за даними Сініцина, заборгованість із заробітної плати, що лишилась з січня по березень 2017 року виплачуватися не буде.

"Хто її бажає отримати може звернутися в суди України і вимагати у Дмитра Фірташа", - написав журналіст.

За його словами, "керівництво" пообіцяло у подальшому платити зарплату всім співробітникам "за існуючими розцінками з індексацією відповідно до існуючої в "ДНР".

"Тобто гривнева зарплата множиться на два для рублевого еквівалента, замість скажімо 2 000 гривень будуть 4 000 рублів, правда оскільки зараз платять 2/3 від нормального заробітку її остаточний розмір до першої виплати неясний", - зазначив журналіст.

Також він зазначив, що окупанти повідомили колективу підприємства, що "запуск виробництва можливий".

"Правда за умови миру або хоча б віддалення лінії фронту на безпечну для підприємства відстань. Можливий і більш ранній запуск виробництва більш безпечної продукції з полістиролу, пластикового посуду, побутової фарби. Втім все це поки з приставкою "можливо", -пише Сініцин.

Нагадаємо, "Концерн Стирол" входить у підконтрольне бізнесмену Дмитру Фірташу Group DF.

За даними координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука, керівництво ПАТ "Концерн Стирол" у Горлівці інформувало працівників підприємства про те, що "націоналізації" заводу з боку "ДНР" не відбудеться.

За його даними, причина - наявність серйозної підтримки на Росії власника заводу Дмитра Фірташа.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme