На Росії ФСБ затримала українця: Оголосили "розвідником" та хочуть віддати "ДНР"

Співробітники управління ФСБ Росії у Самарській області затримали чоловіка, якого підозрюють у роботі на українську розвідку

На Росії ФСБ затримала українця: Оголоси…

Про це пише російський "Інтерфакс" з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах, затриманий "вивчав об'єкти військової та транспортної інфраструктури в невизнаній Донецькій Народній Республіці, Ростовській і Самарськійї областях", передає Depo.Донбас.

Повідомляється, що затриманий громадянин України 1990 року народження. Він, нібито, входить до складу агентури підрозділу "Спецрезерв" Головного управління розвідки Міноборони України.

"Він приїхав в Самарську область 19 березня 2017 року і 6 годин займався збором відомостей по залізничному вокзалу Самари, де і був затриманий", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ході опитування затриманий нібито підтвердив, що шпигував для Міноборони України за об'єктами військової і транспортної інфраструктури "ДНР" і Ростовської області.

"Агент неодноразово отримував завдання зі збору інформації про військові об'єкти ополчення ДНР, озброєння і військову техніку - в тому числі, в Донецьку та Ясинуватій. Особливо йому пропонувалося здійснювати фото- і відеозйомку фактів можливої ​​участі російських військових у боях на південному сході України", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у жовтні-грудні 2016 року затриманий "за завданням головного управління розвідки Міноборони України" виїжджав в Ростов-на-Дону для візуальної розвідки залізничного та автомобільного вокзалів.

"На вокзалах він фіксував схеми розташування приміщень, прилеглої території, місця розташування і кількість охоронців і поліцейських, розташування відеокамер спостереження, пропускний режим на всіх входах і виходах. Зібрані відомості агент потім передавав українській розвідці", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що затриманий в Самарі чоловік "буде депортований в ДНР, де їм займуться місцеві слідчі".

"Зараз його відправлять в ДНР, формально - на Україну, по суті - не зовсім на Україну, щоб там місцеві слідчі з ним розбиралися: просто він дивився розташування військових частин або, може бути, був навідником вогню", - цитує агентство представника російських силовиків.

Нагадаємо, що керівництво ФСБ Росії зажадало від "МГБ Л-ДНР" різко активізувати боротьбу з "українським тероризмом". Зокрема, їм було дане завдання - у будь-який спосоіб організувати наявність "доказів" нібито "активної терористичної діяльності" українських спецслужб і ЗСУ на території окупованих районів.

Крім того, повідомлялося, що у прикордонних з Росією районах окупованих "ДНР" відзначається значна активізація ФСБ. Зокрема, співробітники російської спецслужби під прикриттям прикордонників Росії інтенсивно вербують кадри в прикордонній смузі.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme