На Харківщині газове підприємство покарали за крадіжку води кількарічної давнини

У Харківській області суд зобов'язав підприємство сплатити понад 1 млн грн завданої шкоди

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі ГУ Держекоінспекції в Харківській області, ще у третьому кварталі 2013 року фахівці перевірили дотримання вимог природоохоронного законодавства філії БУ "Укрбургаз" ПАТ "Укргазвидобування".

Під час перевірки Держекоінспекція встановила, що ПАТ "Укргазвидобування" в особі філії БУ "Укрбургаз" в періоди з липня по грудень 2012 року та з січня по червень 2013 року здійснювало самовільний забір води з двох артезіанських свердловин без відповідного на це дозволу. Такі дії є порушенням ст. 16, 19, 21 Кодексу України про надра.

Інспектори встановили, що державі були заподіяні збитки в розмірі 1,2 млн грн. Матеріали передали до правоохоронних органів.

У добровільному порядку підприємство збиток не відшкодувало, тому у серпні 2016 року місцева прокуратура подала до Господарського суду Харківської області позовну заяву про стягнення.

Розглянувши справу у жовтні 2016 року, суд вирішив задовольнити позов у повному обсязі. Після чого, не погодившись із рішенням, підприємство подало апеляційну скаргу з проханням скасувати рішення.

У березні 2017 року, розглянувши і дослідивши всі матеріали справи, колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду залишила рішення суду першої інстанції без змін.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові екоінспектор "засвітив" 13 елітних земельних ділянок.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme