Коли Путін планує "український теракт" від заробітчан

ФСБ затримала чергового українського "розвідника", який збирав інформацію і вивчав об'єкти військової та транспортної інфраструктури в "ДНР" та Росії

Коли Путін планує "український теракт" в…

Чергова шпигунська сага, яку розігрує на наших очах Кремль, в чомусь вже є звичною. Проте, щоразу дедалі більше промальовується меседж, який закладається у свідомість. Про все по порядку.

ФСБ заявила про затримання на Росії "українського агента розвідки" 1990-го року народження, який вивчав об'єкти військової та транспортної інфраструктури в "ДНР", Ростовській та Самарській областях.

"Він приїхав в Самарську область 19 березня 2017 року і 6 годин займався збором відомостей по залізничному вокзалу Самари, де і був затриманий. В ході опитування затриманий також зізнався у здійсненні ним в інтересах Міноборони України візуальної розвідки об'єктів військової і транспортної інфраструктури в "ДНР "і Ростовської області", - повідомили в російських правоохоронних органах.

Міноборони України відразу ж спростувало, що затриманий є нашим розвідником.

Виклали також відео допиту, подивившись яке відразу стає зрозуміло, що людина, яку називають українським агентом, читає "з листочка" написане зізнання, причому не дуже вдало - постійно плутається і затинається. "Агент" розповідає, що досить часто відвідував Ясинувату і Донецьк у "ДНР", де виконував завдання української розвідки, збирав інформацію про пересування військової техніки, шукав там російських військових та інше. Згодом "агент" розповідає, що знайшов роботу на Росії і коли вже їхав працювати у Ростов, зустрівся з співробітником розвідки Міноборони України "Алмазом", який дав йому завдання зібрати дані про військові частини на Росії, а також на залізничному та автовокзалі: збирав дані про охорону, поліцію, пропускний режим, кількість камер спостереження та їхнє розміщення та інше. Таку саму історію "агент" розповів і про наступне завдання у Самарі - знову шукав роботу, став волонтером, поїхав у Самару в березні 2017-го, де збирав розвіддані про залізничний та автовокзал. І наприкінці допиту "розвідник" повідомив, що інформація, яку збирав, може бути використана для терактів на території Росії. Меседж більш ніж зрозумілий - Україна готує теракти.

Він далеко не вперше лунає за роки війни на Донбасі і геополітичного конфлікту. У вбивстві Мотороли, Гіві, начальника "народної міліції "ЛНР" Анащенка та всіляких обстрілах в "Л-ДНР" завжди звинувачують українських диверсантів і розвідників. Причому, наші розвідники, які пропали в Луганській області у лютому 2017-го, були згодом затримані і звинувачені у вбивстві Анащенка. У підриві Мотороли взагалі затримували хлопців, які зізнавалися потім, що були ультрас "Шахтаря" і проходили службу в полку "Азов".

Окрім цього, ФСБ влітку минулого року повідомляло про попередження скоєння терактів в Криму, підготовлених головним управлінням розвідки Міноборони. Саме у тій історії у перестрілці із "диверсантами" загинув співробітник ФСБ, був затриманий український активіст Панов та інші "терористи" з вибухівкою. Не варто забувати і про журналіста "Укрінформу" Сущенка, який ув'язнений і теж "розвідник".

Ще з 2014-го року у російських ЗМІ регулярно мусолилася тема про те, що українська влада підтримує терористів спочатку з "Правого сектора", а потім, коли він перестав бути у тренді, "нацистів з "Азова". І, таким чином, мовляв, заохочує теракти. Тим більше, грали ы грають на руку в цій історії вбивства Бузини, в яких звинуватили українських націоналістів, підрив журналіста з російською історією Шеремета в центрі Києва і останнє вбивство Вороненкова екс-нацгвардійцем з "Донбасу" Паршовим. Український "хаос" має продовжувати лякати росіян. Втім, росіянам таки сьогодні варто напружитися. Нещодавній вибух у пітерському метро, який пролунав в акурат після акцій "Он вам не Димон" і під час страйку дагестанських далекобійників є прямим доказом цього. Хоч і слід там не український - виконавець киргиз Джалілов. Не варто забувати, що для людини, яка підривала будинки у Москві і є президентом великої країни, не проблема влаштувати щось подібне. Ба навіть купити терористів-виконавців. Метро на Росії підривали вже не раз, були, до речі і вокзали - Волгоград, 2013-го року, який підривали терористи-смертники.

Коли буде зручно, можна щось підірвати і знайти й український слід. А до цього, безперечно, потрібно підготувати голови власного населення. Щоб не ставили під сумнів, у разі чого. Чим більше таких от українських "розвідників" ловитимуть, тим ширшим буде поле для слів "Пам'ятаєте, а ми ж ловили і попереджали". Зрозуміло, що звинуватити Українуі підготовці і реалізації теракту буде вигідно тоді, коли за цим плануватимуться якісь інші дії. Наприклад, військове вторгнення. І такого роду теракт готуватиметься виключно для внутрішнього споживача - щоб виправдати жертви, які послідують за цим вторгенням. Проте, наразі економіка Росії не готова до затяжної війни та нових санкцій, які стануть наслідком кампанії. Але "розвідників" ловитимуть і надалі. Більше того, цікавим є ще й той факт, що за "агента" в останній історії подали людину - типового заробітчанина, яких на Росії мільйони з України. Відбувається це в акурат до розмов, що лунають у нас, про запровадження візового режиму з Росією. А деякі гарячі голови взагалі розповідають, що росіяни вербують всіх поголівно заробітчан - це Тарас Чорновіл, до речі. Не секрет, що внаслідок санкцій російська економіка тріщить, регіони біднішають. Банально легко можна переключити увагу на українських заробітчан, які не тільки відбирають роботу в росіян, а, виявляється, ще й "вербуються" нашою розвідкою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme