Керівники Полтавської поліції зустрілися зі "Штабом супротиву"

Поліцейські поінформували активістів про хід розслідування кривавих подій біля "Арки" 

Керівники Полтавської поліції зустрілися…

12 квітня відбулася відкрита зустріч керівників Національної поліції Полтавської області з представниками "Штабу спротиву", повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Громадське ТБ. Полтава.

Начальник відділу комунікації ГУ МВС України у Полтавській області Юрій Сулаєв та начальник ГУ МВС України у Полтавській області Олег Бех відповіли на питання, які хвилюють громадськість.

Зокрема, Олег Бех зазначив, що своїм наказом він призупинив діяльність атестаційної комісії МВС, до складу якої входить Ірина Степаненко.

"Законом передбачено, що члени атестаційної комісії можуть вийти зі складу за власною заявою, але такої заяви від Степаненко не було. Тому зараз ми створюємо нову комісію, і після свят на офіційному сайті будемо готові оголосити майбутніх претендентів, як цього вимагає громадськість міста", - заявив очільник полтавської поліції.

Також, за словами керівників Нацполіції, наразі ведеться розслідування з приводу винних у пораненнях активістів. Поліції також вдалося визначити, що у пораненні Олекси Коби винні дві особи. Зараз оголошено їх державний розшук.

Також шукають людину, котра стріляла зі зброї під час акцій протесту. З приводу наявності спецзасобів у співробітників "Скорпіону-2016" та присутності представника охоронної фірми у лавах Нацполіції на момент заворушення біля арки на Соборності, 27, Олег Бех відповів, що всі необхідні розслідування ведуться, і ніхто нічого приховувати не буде.

Раніше Depo.Полтава повідомляло, що 10 квітня зранку робота Полтавської міської ради була заблокована протестувальниками, які вимагали зустрічі з мером. Олександр Мамай до людей так і не вийшов, тому активісти "Штабу супротиву" закликали полтавців о 16:00 йти до міського голови додому і привести його на робоче місце.

11 квітня активісти заявили, що не будуть блокувати роботу міськвиконкому, і ніяких силових акцій не передбачається, але вони залишаються у сесійній залі до поки мер не виконає їхні вимоги.

Нагадаємо, що 5 квітня у Полтаві мирна акція протесту проти незаконної забудови в центрі Полтави завершилася жорстокою бійкою між учасниками акції і тітушками, найнятими для охорони будівництва.

В результаті зіткнень постраждало шестеро активістів, двох з них з ножовими пораненнями були госпіталізовані в лікарню, де їм зробили операції.

Наступного дня полтавці зібралися під стінами міськради. Активісти ненадовго перекрили рух транспорту і оголосилисвої вимоги, зокрема щодо скасування дозволів на забудову в "Газетній арці", скликання позачергової сесії міськради і мораторію на розбудову МАФів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme