Депутати провалили зміни до "закону Савченко"

Парламент відхилив зміни до статті 72 Кримінального кодексу України

Про це повідомляє Depo.ua.

Народні депутати відхилили законопроект №5259, який мав на меті внести зміни до статті 72 КПК України, так званого "закону Савченко".

Згідно з проектом закону, попереднє ув'язнення зараховувалося б судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі, крім випадків, передбачених абзацом другим частини п'ятої цієї статті.

Зарахування судом строку попереднього ув'язнення у разі засудження до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості провадилося б із розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

У разі засудження до позбавлення волі при сукупності злочинів, якщо хоча б один із злочинів є тяжким або особливо тяжким, попереднє ув'язнення зараховалося судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі.

Таким чином, мала бути скасована норма про "1 день в СІЗО = 2 дні в'язниці" для засуджених за тяжкі злочини.

Нагадаємо, що за основу його прийняли 23 лютого. А за статистикою МВС злочинність після прийняття "закону Савченко" в Україні виросла.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme