Бойовики на Донбасі вимагають на обмін близько сотні убивць та насильників

Проросійські терористи на Донбасі вимагають передати їм в обмін близько 100 злочинців, які сидять за вбивства, насильство, мародерство і теракти

Як передає Depo.Донбас з посиланням на LIGA.net, про це повідомила перший віце-спікер Ірина Геращенко на брифінгу.

"Вони вимагають від України передати їм 62 людини, які вчинили тяжкі злочини. Такі як вбивства, насильство, мародерство, знущання над нашими загиблими", - сказала вона.

Геращенко повідомила, що терористи також вимагають звільнення ще 30 людей.

"Вони не мають ніякого відношення до АТО, але вони мають відношення до теракту в Одесі, до теракту в Харкові. І їх вимагають звільнити в рамках звільнення заручників", - додала вона.

Геращенко зазначила, що кілька місяців процес звільнення заручників був заблокований. Терористи не могли визначитися, яка міжнародна організація буде перевіряти відмова кількох сотень людей повернутися з обміну на окуповані території. Терористи відмовилися від залучення Міжнародного комітету Червоного хреста. В кінці березня відмовилися і від участі місії ООН з прав людини.

"Нам вдалося в Мінську домовитися, що місія буде проходити під повним контролем ОБСЄ і до неї приєднається офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Вже сьогодні ми проводимо технічне нараду з приводу того, як буде проходити цей збір відмов", - сказала вона.

Нагадаємо, що 12 квітня Геращенко повідомила, що на окупованому Донбасі збільшилася кількість заручників, утримуваних терористами.

У списку заручників вже 126 осіб: кількість незаконно утримуваних зросла за рахунок цивільних.

Сьогодні, 13 квітня, представник України на мінських переговорах передала листи від полонених "Л-ДНР" їхнім рідним.

Крім того, Геращенко закликала парламентські фракції підтримати родини українських заручників до Великодня.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme