Біля Балаклії фермери не зможуть сіяти без ДСНС, - Чечоткін

У Балаклійському районі Харківської області піротехніки ДСНС супроводжуватимуть посівну та уборочну кампанії

Біля Балаклії фермери не зможуть сіяти б…

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це під час брифінгу у Балаклії сказав голова ДСНС Микола Чечоткін.

"Державна служба з надзвичайних ситуацій, її піротехнічні підрозділи, будуть і в подальшому здійснювати моніторинг обстановки до кінця цього року на території 10-кілометрової зони. Восени ми будемо здійснювати супровід польових робіт до збору урожаю", - наголосив Чечоткін.

За його словами, зараз на очищеній від вибухонебезпечних предметів території вже працюють фермери. Під час контролю якості розмінування залишків вибухонебезпечних предметів на вже очищених територіях не виявлено.

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Наприкінці березня уряд виділив на відновлення Балаклії 100 млн грн із резервного фонду. Харківська облрада виділили 10 млн грн, із районного бюджету спрямовано на ремонтні роботи 2 млн грн. Однак, за приблизними підрахунками, на повну ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації буде потрібно близько 300 млн грн.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme