Зубко назвав причини аварії на шахті "Степова"

Порушення в роботі систем провітрювання, безпеки та порушення в охороні праці стали ключовими причинами аварії на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля"

Такі висновки за результатами розслідування причин вибуху на шахті представив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко на засіданні уряду, повідомляє Depo.ua.

"Недостатнє провітрювання в три рази менше норми стало передумовою вибуху. Кабельна продукція не відповідає вимогам. Не спрацювали система УТАС і УГК, які давали збої понад двадцяти разів з 20 лютого по 2 березня. Питання охорони праці було порушене", – повідомив він.

Зубко підкреслив, що для того, щоб у подальшому не допустити повторення подібних аварій, необхідно вирішити питання блокування рахунків шахт, через яке охорона праці недостатньо фінансується.

Кабмін затвердив звіт комісії та доручив передати його правоохоронним органам, а також врахувати висновки та пропозиції при підготовці програми розвитку вугільного сектору.

Нагадаємо, 2 березня на шахті в селі Глухів Львівської області пролунав вибух, внаслідок якого загинули вісім гірників, ще шість отримали поранення. Президент України Петро Порошенко взяв ситуацію під свій контроль і розпорядився створити координаційний штаб. Також президент оголосив всеукраїнську жалобу за загиблими гірниками і доручив Кабміну перевірити всі українські шахти.

ГПУ відкрила кримінальну справу за фактом вибуху.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme