Як кримське вино перетворило "Гобліна" на Юлію Самойлову

На міжнародній виставці вин в Італії з ганьбою прибрали кримські вина з російського стенду

Як кримське вино перетворило "Гобліна" н…

Третій рік окупований Крим намагається ну хоч якось добитися визнання в Європі, але не вдається. Легендарне "Скіфське золото" Криму не повернули, Самойлову на Євробачення до України не пустили, Крим російським в світі ніяк не визнають. Навіть на рівні етикеток для вина...

Вчора Росії вкотре прилюдно дали копняка – на міжнародній виставці вин в Італії Vanitaly росіян із скандалом примусили прибрати зі стенда вина з окупованого Криму.

Зроблене це було після звернення в місцеву фінансову поліцію керуючого партнера проекту UA2EU Олексія Любецького, який займається просуванням українського експорту. Він помітив російський стенд, на якому "просувають крадені вина з окупованої території" з заводів "Инкерман" і "Новый свет" , повідомив в уповноважені структури і викликав фінансову поліцію. Ті зреагували швидко.

"Українські вина були прибрані зі стенду. Це перемога і результат спільних дій громади та державних органів (Амбашати України в Італії). Москалів поставили на місце. Ворог і будь-хто інший, хто образить українців, має пам'ятати, що це не зійде з рук. Рано чи пізно ми повернемо окуповані території і звільнимо українців від окупантів", - написав Олексій на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Потім ще потролив окупантів трохи...

Міністерство закордонних справ також не залишилося осторонь – направило ноту італійській стороні у зв'язку з поданням на виставці у Вероні кримських вин як таких, що вироблені на Росії. В 2014 році Європейський союз ввів санкції проти 9 кримських компаній, 4 з яких є виробниками вин та алкогольних напоїв. Того ж року Рада ЄС заборонила імпорт товарів з Криму.

Зрештою, вина спочатку прибрали, а потім заарештували всю партію.

Незаконний голова незаконного уряду Сергій "Гоблін" Аксьонов обурюється.

"Це хамство. На виставку ряд кримських підприємств повезли свою продукцію, але італійська поліція вчора з незрозуміло яких причин заарештувала всю продукцію на виставці. Зараз Міністерство закордонних справ розбирається. Яка була необхідність це робити? Це абсолютно дурний, на мій погляд, політичний крок. Хтось пливе за течією ", - заявив Аксьонов журналістам.

Знову росіяни граються в дівчинку, яка не розуміє в чому справа. Як Юля Самойлова – "я просто маленькая девочка, не понімаю…". І це не тупість з їхнього боку, і не незнання міжнародних законів. Це звичайне пролетарське нахабство.

Самозваний "голова Криму" тепер пообіцяв надати допомогу і захист кримським виробникам. Головам кримських винних підприємств після цієї обіцянки, мабуть, зовсім кисло стало в роті.

Коли Крим було щойно окуповано, гендиректор винзаводу "Масандра" Яніна Павленко зухвало заявляла, що санкції Європи ніяк не позначаться на винному бізнесі. "Санкції жодним чином не вплинуть на роботу підприємства. Ми орієнтовані сьогодні на ринок Росії", - говорила вона.

Але Росія зустріла кримські вина негостинно. Справа в тому, що на Росії алкогольний ринок відрегульований під виробників міцних напоїв, закон "Про державне регулювання виробництва і обороту етилового спирту, алкогольної і спиртовмісної продукції і про обмеження споживання (розпивання) алкогольної продукції" не враховує специфіку виробництва вина, через що ця галузь занепала. За даними Союзу виноградарів і виноробів Росії, за чотири роки число виноробних компаній в країні скоротилося майже в чотири рази - з 270 до 70.

Першою жертвою окупації легендарна "Масандра" і стала – на Росії забракували їхні вина через традиційне використання в кріплених винах хлібного спирту замість виноградного.

За кордоном ніхто і ніколи претензій до такого виробництва не мав, але Росія це ж не якась там загниваюча "гейропа" - від кримських виробників вин стали вимагати ліпити на свою продукцію етикетку "Винний напій". На додаток, згідно до нової класифікації довелося платити в 50 разів вищий акцизний збір, ніж в Україні.

В 2015 році "Массандра" виставила на продаж близько 13 000 пляшок колекційних вин врожаю, починаючи з 1935 і закінчуючи 2005 роком. "Мускат білий кращий добірний" врожаю 1944 року, "Мадера Коктебель" і "Мадера Алушта", рідкісне вино врожаю 1948 року "Педро Кримський".

"Це не просто вина, це особливі екземпляри. Перлини, які пережили важкі випробування в воєнні роки", - йдеться в релізі.

Насправді, це відчай. Продають найдорожче і найкраще, те, що зберегли навіть під час фашистської окупації Криму.

Але ж зараз і фашисти інші.

Ліквідовано научно-дослідницький інститут винограду і вина "Магарач".

"Новый Свет", заснований в 1878 році основоположником російського виноробства князем Левом Голіциним, під час перебування у державній власності України – процвітаюче підприємство, яке експортувало вина в десятки країн, росіяни націоналізували і планують продати в приватну власність.

Україна - головний покупець кримських вин, після того як в Криму закінчилися українські акцизи, продукцію з окупованої території не купує, кримські торгові марки переєстровано на материку, експорт для кримчан закритий, а в росіян більш популярні інші напої.

Тож, само собою, що цю свою продукцію вони тепер пхатимуть всюди, де тільки зможуть пролізти. От, пролізли до Італії. Голова "Масандри" Яніна Павленко хвалиться.

Чотири людини це справді ажіотаж. Прямо ледь не побилися…

Ну а потім як в тому анекдоті "Це не я обісра..ся"

От тільки чого тоді верещати про геноцид, якщо це реклама і їм все вигідно?

Тим паче, що геноцид, це коли 70 людей за раз труяться "Бояришником" і влада й не думає припиняти його продаж.

Цілком можливо, що вони із своїм пролетарським нахабством десь і пропхаються, зігравши на заробленому в попередні роки іміджі (кримські вина були знамениті на увесь світ) і що навіть з цієї міжнародної виставки їх би не прибрали, якби делегація українців не підняла ґвалт.

Тож треба бути пильними і висмикувати їх, щойно десь з'являться, як сорну траву. Світ має пам'ятати, що все, що продається наразі з Криму - крадене окупантами в українців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme