В Естонії засудили двох чоловік за шпигунство на користь Росії

У минулому році Поліція безпеки затримала двох чоловіків, яких спецслужби Росії завербували для того, щоб стежити за естонськими військовими і співробітниками Департаменту поліції і прикордонної охорони (РРА). Обох суд визнав винними в змові проти Естонії

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Postimees.

Суд визнав Артема Малишева, що має естонське і російське громадянство, винним в діяльності, спрямованої проти Естонії, і засудив до двох з половиною років позбавлення волі. ФСБ завербувала Малишева у 2011 році для прихованої роботи з метою збору інформації про діяльність естонських збройних сил і союзників, а також для стеження за пересуванням техніки. Також Малишев збирав інформацію про прикордонні кордони і пункти обслуговування Лиунаської префектури PPA. За свою роботу Малишев неодноразово отримував від ФСБ грошові винагороди готівкою.

Також має подвійне російсько-естонське громадянство Алік Хучбаров, засуджений до трьох років позбавлення волі. ФСБ завербувала Хучбарова в 2012 році для прихованої роботи з метою збору інформація про професійну діяльність співробітників поліції на кордоні Піуса, а також про осіб, що входять в коло спілкування естонських поліцейських. За свою роботу Хучбаров також неодноразово отримував від ФСБ грошові винагороди готівкою.

Нагадаємо, що сьогодні ж поліція безпеки Естонії затримала громадянина Росії, який нібито є співробітником Головного розвідувального управління Генштабу ЗС Росії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme