UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Шуфрича у Раді відправили "на смітник історії"

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Нестор Шуфрич взявся захищати права "русскоязычных граждан" у Верховній Раді у відповідь на закиди нардепа від "Народного фронту" Юрія Берези у зраді

Перепалка між нардепами відбулась на ранковому засіданні Ради, повідомляє Depo.ua.

"10 стаття Конституції гарантує право використання російської мови у всіх сферах життєдіяльності – хочете поміняти Конституції – міняйте, не подобається, що окремі люди мають інше громадянство – міняйте 25 статтю Конституції", - сказав Шуфрич українською, а згодом перейшовши на російську.

У відповідь на це нардеп Юрій Береза назвав Шуфрича "зрадником" і відправив "на смітник історії".

"Про збіднілість пана Шуфрича - це окрема тема –подивіться його декларацію. Подивіться декларації усього "Опоблоку", цих зрадників, п'ятої колони, яка звикла грабувати мою країну та підтанцьовувати Москві. На жаль, ми не посадили нікого з них, треба працювати, щоб за "вишки Бойка" сів Бойко, за "вишки Шуфрича" - Шуфрич. Я б рекомендував останньому поменше виступати на рос каналах –воно там заразне, а українська мова була й буде основною в українському парламенті, не буде тут москальщини і кацапщини, ваш час пройшов, ви на смітнику історії", - сказав Береза.

Нагадаємо, 8 лютого спікер Верховної Ради Андрій Парубій змусив перейти на українську відразу двох "опоблоківців" – Королевську і Долженкова.

Після цього він ініціював зміни до регламенту, щоб засідання відбувалися тільки українською мовою.

Згодом "опоблоківець" Олександр Вілкул зареєстрував законопроект про внесення змін до регламенту парламенту, який дозволить нардепам виступати російською мовою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme