UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Українська ракета "Циклон-4М" здихалася російських комплектуючих

КБ "Південне" повністю виконало імпортозаміщення російських комплектуючих для виготовлення ракети-носія "Циклон-4М"

Про це на прес-конференції в Дніпрі з приводу Всесвітнього дня космонавтики заявив генеральний конструктор КБ Олександр Дегтярьов, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Сьогодні ми в процесі налагодження ракети "Циклон-4М", на якій повністю виконано імпортозаміщення російських комплектуючих нашими, американськими і канадськими. Ракетою зацікавилася Канада, яка запускає власну космічну програму. Протягом найближчих чотирьох років під канадську програму почнемо поставляти туди ракети-носії нового покоління", - сказав Дегтярьов.

Щодо інших проектів, він повідомив, що зараз, після аварії з американською ракетою-носієм "Антарес", що комплектувалася російськими двигунами, КБ, за завданням американців, розробило для цієї ракети власні двигуни. Переустановлення їх на ракету пройшло професійно і надалі має перспективи, зазначив Дегтярьов.

Наразі КБ поставляє двигуни для ракети "Вега" - носія для європейської космічної програми "Горизонт-2020". Вже відбулося п'ять успішних пусків.

Також, як зазначив генеральний конструктор, є перспективи відродження міжнародного проекту "Морський старт". "У 2014 році були спроби його закрити. Ми попросили віддати все обладнання нам з умовою, що КБ знайде компанію, яка купить і продовжить експлуатувати цю програму. На даний момент є зацікавленість трьох американських корпорацій в покупці проекту і устаткування, включаючи такий гігант аерокосмічної галузі, як Boeing", - сказав Дегтярьов.

Нагадаємо, що в Канаді збудують космодром спеціально під запуски українського "Циклону-4М".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme