UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Пентагоні назвали невипадковим рух ударної групи в бік Корейського півострова

Відправка ударної групи ВМС США на чолі з атомним авіаносцем Carl Vinson до Корейського півострова не обумовлена конкретними причинами

Про це заявив міністр оборони США Джеймс Маттіс, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Carl Vinson не випадково базується в західній частині Тихого океану. Корабель вільно переміщається по акваторії", — сказав Маттіс.

За його словами, авіаносець зараз йде в цьому напрямку, оскільки керівництво Пентагону визнало це за доцільне.

"Немає якоїсь конкретної вимоги, сигналу чи конкретної причини, чому ми його туди направляємо", - зазначив Маттіс.

Нагадаємо, 9 квітня ударне угруповання флоту США на чолі з атомним авіаносцем "Carl Vinson" отримало наказ висуватися в західну частину Тихого океану.

Ескадра перебувала на шляху до Австралії в районі Сінгапуру, коли раптово був отриманий наказ змінити курс. Кораблі попрямували у бік Корейського півострова. До складу ударного угруповання входять також крейсер і два есмінці, озброєних керованими ракетами.

В КНДР заявили, що наближення американського авіаносця "Carl Vinson" до берегів Корейського півострова означає, що "плани США по вторгнення в Північну Корею досягли серйозної фази"

Нагадаємо також, що в ніч на 5 квітня КНДР знову запустила балістичну ракету середньої дальності. Це підтвердив держсекретар США Рекс Тіллерсон, а також заявив, що у Вашингтона більше немає коментарів щодо цього.

Після цього президент США Дональд Трамп пообіцяв Японії військову підтримку через загрози з боку КНДР. Рада нацбезпеки при Білому домі Трампу можливі варіанти протидії ядерній загрозі з боку КНДР. Зокрема розглядається можливість розміщення ядерних ракетиу у Південній Кореї, а також ліквідація лідера КНДР Кім Чен Ина.

Крім того США запровадили санкції проти 11 громадян КНДР та одну північнокорейську компанію. 5 квітня Євросоюз розширив санкції щодо КНДР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme