У Клімкіна переживають, що Росія вийде з "нормандського формату"

Міністерство закордонних справ України побоюється виходу Росії з переговорного процесу у "нормандському форматі" щодо врегулювання ситуації на Донбасі

Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ україни Вадим Пристайко в інтерв'ю "Українським Новинам", передає Depo.ua.

Зокрема, Пристайко зазначив, що російська сторона наразі демонстративно відмовляється від участі в переговорах у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія).

"Вони не приїжджають на зустрічі. Тому що хочуть продемонструвати, що вони більше не зацікавлені в існуючому форматі. Небезпека взагалі всього процесу полягає в тому, що росіяни, умовно кажучи, поступово виходять з-за столу переговорів", - сказав він.

При цьому Пристайко допустив, що інші учасники переговорного процесу усвідомлюють всю небезпеку такої поведінки російської сторони і приймають заходи, щоб Москва не вийшла з-за столу переговорів. "Лідери, коли відчувають, що формати починають буксувати, починають вести телефонні переговори. Ми сподіваємося, що лідери України, Німеччини та Франції піднімуть слухавку і скажуть: "Володя, зав'язуй. Ми з тобою сіли два роки тому в Мінську і домовилися ... і твій підпис там стоїть. Так що давай, надсилай свого міністра, або свого політичного радника (в цьому випадку Сурков), нехай вони сідають і домовляються". Ось так це приблизно вирішується", - додав він.

Нагадаємо, Україна, Франція і Німеччина ініціюють нову зустріч у "нормандському форматі" щодо ситуації на Донбасі та наголошують на можливості продожити санкції проти Росії.

Росію на зустрічі країн-учасників "нормандського формату" представлятиме помічник президента Росії Володимра Путіна Владислав Сурков.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme