У Харкові з'явилися вибагливі австралійські папуги

До харківського екопарку приїхали рідкісні папуги, які харчуються нектаром

У Харкові з'явилися вибагливі австр…

Як повідомила Depo.Харків заступник директора екопарку з зоотехнічних питань Валерія Іващенко, екзотичні пернаті мешканці тропічних островів Тихого океану і Австралії надійшли в рамках програми обміну між зоопарками.

За відомостями Іващенко, до екопраку приїхали 23 лорі-кардинала і 13 райдужних лорікета.

"Птахи молоді, трохи старше двох років. Вони відчувають себе відмінно, але зараз ще перебувають на карантині. Відвідувачі зможуть помилуватися їх яскравим оперенням влітку, коли наших нових вихованців переведуть в просторий вольєр на вулиці. Лорі-кардинали і райдужні лорікети стануть справжньою окрасою колекції птахів екопарку", - зазначила Іващенко

Довідка Depo.Харків. Райдужні лорікети населяють східне узбережжя Австралії, Нову Гвінею і деякі інші острови Океанії. Свою назву вони отримали через яскраве оперення. Звичайно дорослі особини довжиною близько 30 см, а розмах крил у них досягає 17 см. Ці птахи населяють тропічні дощові і евкаліптові ліси, але легко звикають до сусідства людей і часто живуть поруч з їх поселеннями. Райдужні Лорікети харчуються насінням, плодами і ягодами, а також солодким нектаром, що містяться в квітах. Птахи створюють шлюбну пару на все життя, тривалість якго може досягати 30 років і здатні легко приносити потомство в неволі.

Місце проживання блискучого лорі-кардинала - субтропічні і тропічні ліси, береги річок і мангрові зарості Папуа-Новій Гвінеї та Соломонових островів. У них червоне оперення різних відтінків, завдяки якому, через схожість з кардинальським одягом, з'явилася назва. У довжину дорослі птахи досягають 31 см.

Як повідомляв Depo.Харків, до харківського екопарку приїхав рідкісний єнот Геша.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme