У Черкасах розробили санітарні автівки для перевезення поранених АТОшників

На черкаському автозаводі презентували десять санітарних автівок, які розробили для транспортації поранених бійців з зони АТО у медзаклади

У Черкасах розробили санітарні автівки д…

Вчора, 11 квітня на черкаському автозаводі презентували десять санітарних автівок , які поїдуть у зону АТО, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Про все.

Виготовлення автівок стало можливим завдяки контракту із Міністерством оборони України. На них транспортуватимуть у медзаклади поранених у зоні АТО бійців.

У Міністерстві оборони говорять, що автівки розроблені спеціально під умови АТО. Кожна машина розрахована на перевезення восьми легкопоранених бійців, або ж на чотирьох – в лежачому стані. Окрім того, автомобілі мають систему обігріву, вентиляцію, захищені від потрапляння всередину пилу та бруду, характеризуються підвищеною прохідністю.

Санітарні "богданчики" проходили випробування в умовах АТО, машину тестували військові медики та вносили свої зауваження, всі їхні рекомендації були враховані.
Розробники зазначили, що це перша, але не остання партія санітарних автівок. У цьому році планують виготовити ще 100. Окрім того, працюють над розробкою броньованої санітарної техніки для Сходу.

А презентовані сьогодні машини вже найближчим часом розподілять по військових частинах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme