Стало відомо, чому Рада не призначає вибори мера Луцька

Профільний комітет Ради просить в.о. мера Луцька Поліщука надати повний пакет документів для призначення позачергових виборів мера Луцька

Як повідомляє Depo.Львів, Голова комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики й місцевого самоврядування, депутат від фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Сергій Власенко просить виконуючого обов'язки мера Луцька, секретаря Луцької міської ради Ігоря Поліщука ("Українське об'єднання патріотів" ("Укроп")) надати комітету повний пакет документів для призначення позачергових виборів мера Луцька.

Про це він повідомив на засіданні комітету. "Учора, якщо я не помиляюся, у комітет надійшов пакет документів щодо оголошення дострокових виборів Луцького міського голови у зв'язку зі смертю. Цей пакет не оформлений відповідно до діючого законодавства, і я сьогодні з ранку направив лист із вимогою до виконуючого обов'язки міського голови Луцька надіслати пакет документів відповідно до вимог чинного законодавства", - сказав Власенко.

Депутат від фракції "Народний фронт", голова підкомітету з питань органів самоорганізації населення, місцевих виборів і інших форм безпосередньої демократії Олена Бойко додала, що підкомітет не може рекомендувати комітету приймати відповідне рішення без наявності повного пакета документів відповідно до діючого законодавства.

У березні Луцька міська рада вирішила звернутися до Верховної Ради із проханням призначити позачергові вибори мера міста й уповноважити секретаря міськради Поліщука виконувати обов'язки мера. 21 березня Луцька міська рада обрала секретарем голову фракції "Українське об'єднання патріотів" Ігоря Поліщука.

Раніше депутати відсторонили від посади секретаря жінку Садового. А сам Садовий не вірить у смерть мера Луцька.

3 лютого помер голова Луцької міської ради Микола Романюк, його поховали у сусідній області.

Раніше ми писали, коли обиратимуть мера Луцька.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme