UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США дають шанс Росії "зберегти обличчя" після хіматаки в Ідлібі, - Гейлі

Адміністрація президента США Дональда Трампа дала Росії шанс зберегти обличчя і зробити конструктивний внесок у врегулювання конфлікту в Сирії після хімічної атаки в провінції Ідліб

Про це в ефірі телеканалу CNN заявила постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі, передає Depo.ua з посиланням на "112 Україна"

На думку Гейлі, реакція російської влади на інформацію про хімічної атаки чітко вказує на те, що Москва знала про все заздалегідь.

"Вони (влада) не виглядали шокованими, вони не виглядали здивованими і стали дуже швидко захищатися, а потім з'явилися докази, і ми побачили, що насправді сталося", - сказала Гейлі.

Крім того, дипломат висловила думку, що Росія серйозно занервувала після сталася химатаки.

"Я вважаю, що вони ведуть себе так, ніби дії (президента Сирії Башара) Асада і їх старання покрити його послабили їх (позиції). Вони усвідомлюють, що світова спільнота не повірило в це", - зазначила речник.

За її словами, Москва "намагається зберегти обличчя", і США дають їй таку можливість.

"Росія знаходиться на острові, і тепер їй необхідно прийняти рішення, залишитися на ньому або ж втратити всіх, хто бажає взаємодіяти з нею. Чи їм варто не втрачати обличчя, а постаратися насправді зробити щось конструктивне", — зазначила Гейлі.

Нагадаємо, у ніч на 7 квітня США завдали авіаударів по сирійському аеродрому, випустивши 59 крилатих ракет.

Президент США Дональд Трамп заявив, що цей удар відповідав "життєво важливим інтересам національної безпеки" США.

Метою удару був сирійський аеродром Шайрат, з якого, на думку американської влади, були здійснені хіматаки в провінції Ідліб, внаслідок якої загинули 84 людини, в тому числі 27 дітей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme