UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Щорічне осучаснення пенсій – не подарунок від уряду, а вимога законодавства, – "Наш край"

"Наш край" вимагає негайно розпочати осучаснення пенсій, передбачене законом про пенсійне страхування

Про це заявив співголова партії "Наш край" Юрій Гранатуров, передає Depo.ua.

За його словами, перерахунок пенсій – це вимога закону, яку потрібно негайно виконати.

"Щорічне осучаснення пенсій – не подарунок від уряду, а вимога українського пенсійного законодавства. Згідно із законом, щороку повинен здійснюватись перерахунок раніше призначених пенсій через збільшення показника середньої заробітної плати. Востаннє цієї норми закону було дотримано ще у 2012 році", – зазначив Юрій Гранатуров.

Співголова партії "Наш край" наголосив, що невиконання пенсійного законодавства – практика останніх років.

"На жаль, осучаснення пенсій не було здійснено і у 2016 році. А це означає, що наші батьки, наші дідусі та бабусі недоотримали гроші, які б давали їм можливість краще їсти та лікуватись", – повідомив Юрій Гранатуров.

Він зазначив, що до уряду та Пенсійного фонду спрямовано відповідне звернення з вимогою дотримуватись пенсійного законодавства та негайно розпочати перерахунок пенсій.

"Затягування процесу перерахунку пенсій повинно бути терміново припинено. "Наш край" вимагає оприлюднити звіт про строки, порядок та розмір перерахунку пенсій з урахуванням останніх змін у показниках середньої заробітної плати – у повній відповідності до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", – підсумував Юрій Гранатуров.

Нагадаємо, частиною другою статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" передбачено, що щорічний перерахунок раніше призначених пенсій здійснюється шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, на коефіцієнт, що відповідає не менш як 20 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme