Росія заблокує нову резолюцію Радбезу ООН щодо хімічної атаки в Сирії

Росія накладе вето на оновлений проект резолюції Ради Безпеки ООН щодо хімічної атаки в провінції Ідліб

Про це заявив заступник голови МЗС РФ Геннадій Гатілов, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Интерфакс".

"В такому вигляді цей проект є для нас неприйнятним, і ми за нього голосувати, природно, не будемо. Ми проголосуємо проти, якщо наші партнери не прислухаються до наших закликів і не будуть штучно просувати цей проект з єдиною метою підставити Російську Федерацію під чергове вето", - сказав Гатілов.

Велика Британія, Франція і Сполучені Штати подали нову версію резолюції, яка була злегка змінена порівняно з попереднім текстом, представленим минулого тижня.

В даний момент в ООН тривають дебати щодо резолюції. Британський посол в ООН Меттью Райкрофт під час свого виступу повідомив, що аналіз проб, взятих з місця застосування хімічної зброї, дав позитивний результат на зарин.

"У цьому зв'язку Сполучене Королівство поділяє оцінку США, що дуже ймовірно, що режим був відповідальний за атаку з використанням зарину у місті Хан-Шейхун 4 квітня", - сказав Райкрофт, якого цитує Reuters.

Постпред України при ООН Володимр Єльченко прокоментував рішення Росії накласти вето на резолюцію.

"Поки ми ще обговорюємо в Радбезі ООН відповідальність в Сирії, МЗС РФ вже оголосило про своє восьме вето. Неймовірно!", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, що попереднє засідання Ради Безпеки ООН, скликане після хімічної атаки на сирійське місто Хан-Шейхун, закінчилося безрезультатно.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme