Підлеглим Авакова в Харкові продали БТР на 4 млн грн дорожче контрактної вартості

Харківський суд задовольнив вимоги військової прокуратури та зобов'язав ХКБМ ім. Морозова поміняти один БТР для гвардійців

Підлеглим Авакова в Харкові продали БТР…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в рішенні Господарського суду Харківської області від 16 березня.

Суд розглянув позов військового прокурора Запорізького гарнізону до Державного підприємства "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова" в інтересах Міністерства внутрішніх справ України та військової частини Нацгвардії 3029 у Запоріжжі.

Згідно матеріалів справи, прокурор просив зобов'язати підприємство виконати умови державного контракту на поставку продукції за державним оборонним замовленням на майже 25,4 млн грн. Для цього потрібно замінити бронетранспортер БТР-4Е В1318Е вартістю 16,6 млн грн на бронетранспортер БТР-4Е В1318Е з двигуном 3 ТД за договірною вартістю майже 8,75 млн грн. Відповідач визнав позов у повному обсязі.

Згідно контракту, "ХКБМ ім. Морозова" мало виготовити та поставити до кінця 2016 року гвардійцям два БТР - 4Е В1318Е. Орієнтовна вартість одного БТР-4Е на момент укладання угоди – 12,68 млн грн. Однак 27 вересня 2016 року, коли підприємство відвантажувало продукцію, у накладних вартість одного БТР перевищувала 16,6 млн грн. При цьому акт приймання-передачі продукції не підписувався, додаткових угод до контракту не складалось, повідомлень і пропозицій щодо підвищення вартості одиниці БТР-4Е від виконавця в адресу замовника не надходило.

Суд задовольнив позов і зобов'язав харківського виробника замінити один БТР на дешевшу модифікацію. Таким чином загальна вартість поставлено продукції становитиме передбачені майже 25,4 млн грн.

Як повідомляв Depo.Харків, усього з початку року на Південній залізниці через порушення правил безпеки травмувалося 17 осіб.

Як повідомляв Depo.Харків, минулого тижня голова МВС Арсена Аваков у Харкові заявив, що вибухи на військовому арсеналі в Балаклії пов'язані з агресивними діями Росії.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme