Перли сесії міськради Дніпра: І рибку з'їсти, і дівчиною залишитися

Під час тригодинних сварок у сесійній залі депутати, мер і секретар міськради не соромилися у висловлюваннях на адресу один одного

Перли сесії міськради Дніпра: І рибку з&…

Під час блокування трибуни депутатами від "Громсили", "Опозиційного блоку", позафракційними депутатами і невідомими громадянами голова міськради Борис Філатов вигукнув: "Ви хочете і рибку з'їсти, і дівчиною залишитися... Ви хочете секретаря зняти, а реєструватися не хочете".

Потім мер виявив, що загубилася його картка для голосування. "Хтось картку спер", - зазначив він у мікрофон.

Кількість бажаючих виступити збільшувалася, і Філатов запропонував свій мікрофон: "Вільний доступ! Дурь кожного має бути видна".

Потім у сесійній залі почули запах тютюну. "Хто курить в залі? Зараз викличу поліцію", - пригрозив мер.

Керівник фракції "Громсила" Загід Краснов, стоячи біля Філатова, зазначив: "Ми хочемо зрозуміти, мер проти корупції, чи у ній".

Коли галас в залі досяг апогею, Філатов вигукнув: "Христом Богом прошу… Клоунами виглядаєте… Є у вас й дресирувальники, і акробати на батуті. Влаштували балаган, позорище на всю країну. Ви зробили тут цирк, який погано пахне". Краснов відповів: "Містяни вже не лайно, а більш-менш нормальні громадяни… А ми не мразі, а клоуни – це підвищення". На що Філатов зазначив, що клоуни – це не підвищення, а навпаки.

Далі мер звернувся до депутатів "Опоблоку": "Всі побачать, як ви пливли-пливли, просили прибрати Мішалова, а біля берега обгадилися".

Коли Філатова перебивали, він визвірився: "Ви ж не даєте сказати! Ти ж подивись, які виродки!" На адресу депутата Хозіна мер висловився: "Діма, закрий свій поганий рот!"

За словами міського голови, "якщо приберемо Мішалова, в нас буде п'ять секретарів міськради, як у ЦК КПРС".

Після перерви депутатка від "Опоблоку" Наталя Начар'ян заявила, що вони не мають можливості впливати на бюджетний процес, оскільки, як висловився мер, їх "засунули у комісію з фарбування хмар і завантаження диму".

Коли депутати Лигін, Краснов і Погребов покидали сесійну залу, мер кричав їм вдогонку: "Куди ж ви йдете, зайчики? Ви сдулися, як маленькі мильні бульбашки, у вас немає голосів". Секретар міськради в мікрофон кричав "Фу! Труси!"

Далі, коментуючи ситуацію у депутатському корпусі, Філатов сказав: "У нас в цій залі переженилися всі. Гібридна ситуація, як у тих мавп, що дружать один проти одного".

Нагадаємо, що сьогодні сесія міськради Дніпра почалася з бійки, у Філатова у штовханині сперли картку для голосування. Після тригодинних суперечок у сесійній залі депутати так і не зареєструвалися. Кворум не вдалося зібрати. В проект порядку денного сьогоднішнього пленарного засідання міськради було внесено понад 100 питань, серед яких –переобрання секретаря міськради В'ячеслава Мішалова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme