Одеський Золотий берег почав сповзати в море

Схил від великого обвалу рятують лише дерева

Одеський Золотий берег почав сповзати в…

Як передає Depo.Одеса, про початок нових зсувних процесів зафіксував еколог-громадський активіст Руслан Болдижар. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

При обстеженні на 16 станції в ракушняковому схилі виявлені обвали і наскрізні тріщини. Схил від великого обвалу рятують лише дерева.

На думку Болдижара, причиною нових зрушень, швидше за все, стали земельні роботи, які проходили при будівництві кафе і ресторанів, під час яких схил сильно"підрізали". Що може послужити і приводом для обвалів в майбутньому.

"Благо, через не настільки високого рівня схилу, камені не встигли сильно розігнатися. Врятували також і дерева, які взяли на себе удари каменів і загасити, так би мовити, швидкість падіння каменя (ракушняка). Що примітно, так це те, що місця обвалів знаходяться поблизу врізався в схил чи ресторану, то чи кафе, який напевно (через свого вгризання в схил) і викликав надалі обвали", - зазначив Болдижар.

Руслан Болдижар підкреслює, що в цих місцях над пляжем і ресторанами немає взагалі ніяких берегоукріплювальних систем.

Нагадаємо, одеські схили через зсуви продовжують сповзати в море. Крім того, з'явилося відео "апокаліптичного" зсуву та зруйнованих будинків у Чорноморську.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme