Німецький уряд розібрався із посібниками з "російським" Кримом

Німецьке Федеральне відомство з питань міграції та біженців (BAMF) ухвалило рішення про негайне вилучення підручників з вивчення німецької мови, в яких міститься зображення Криму як частини Росії

Про це повідомили у прес-службі відомства, повідомляє Depo.ua з посиланням на Deutsche Welle.

У прес-службі BAMF в Нюрнберзі повідомили, що за підсумками перевірки було вирішено негайно вилучити обидва посібники TELC зі списку схвалених.

"Ми шкодуємо, що в одному зі схвалених нами навчальних посібників міститься помилкова карта. При цьому ми особливо відзначаємо, що цим ми не хочемо зробити політичну заяву", - сказала прес-секретар відомства Андреа Брінкман.

За її словами, відомство не брало участі ані у розробці, ані у фінансуванні навчальних посібників фірми TELC.

Брінкман також зазначила, що в червні 2016 року підручники отримали лише попереднє схвалення відомства, оскільки TELC на той момент не надала остаточний варіант для друку. За її словами, "крім деяких доповнень і вступного слова, не було й карти", яку тепер критикують.

Проте в BAMF повідомили, що попри вилучення підручників зі списку схвалених, організатори курсів зможуть продовжити з ними працювати.

Повідомляється, що відомство проінформує тих, хто вже користується підручником, що в них міститься помилкове зображення Криму і про те, що компанія-автор підручників виправить помилку, а підручники можна буде замінити.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme