Національний музей історії України може "сповзти" з гори через забудовників

Колектив Музею дуже стурбований роботами біля підніжжя Старокиївської гори

Національний музей історії України може…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на сторінку Національного музею історії України у "Фейсбуці".

Зокрема, занепокоєння музейних співробітників та місцевих жителів викликала поява близько двох тижнів тому обмежувальних стрічок на схилі Старокиївської гори, де розташована споруда музею.

Означена територія пролягає вздовж підніжжя схилу та охоплює частину пагорбу, що знаходиться біля схилу. За цей двотижневий період на цій території розпочалися археологічні дослідження та відбулися геологорозвідувальні процедури, що є першою фазою проведення будівельних робіт.

На думку керівництва Музею, можливе будівництво, яке неодмінно зумовить прокладання комунікацій, появу котлованів, вбивання свай тощо, майже напевне призведе до поступового "сповзання" вниз і руйнування цілісної конструкції споруди Національного музею історії України, у стінах якої вже з'явилися тріщини з появою сусідніх забудов.

Керівництво музею проінформувало про ситуацію всі відповідальні організації та органи влади. Також у музей не надійшло жодної інформації щодо проекту та погодження будівництва.

ДОВІДКА:

Національний музей історії України - провідний музейний заклад країни, у сховищах якого перебуває майже 1 млн музейних предметів державного музейного фонду.
Роботи, які можуть розпочатися біля підніжжя Старокиївської гори, відбуватимуться у буферній зоні Національного заповідника "Софія Київська", що загрожуватиме пам'ятці втратою охоронного статусу ЮНЕСКО.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme