В селі на Запоріжжі спалахнув "чумний бунт": Селяни з вилами захищають свій скот

Через спалах африканської чуми в село Нове Мелітопольського району Запорізької області сьогодні, 12 квітня, приїхали фахівці ДСНС, а також поліція

В селі на Запоріжжі спалахнув "чумний бу…

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на "0619".

Наразі рятувальники оточують територію села і будуть готувати котлован для знищення худоби. Голова сільради Валентин Бутенко каже, що люди шоковані тим, що відбувається, адже вони зазнають колосальних збитків.

В свою чергу селяни збираються вийти на пікет до РДА. Багато хто з людей буквально стоять на воротах з вилами і не збираються добровільно здавати худобу.

Як повідомляв портал Depo.Запоріжжя, напередодні у приватному домогосподарстві у селі Новому Мелітопольського району загинула свиня. Вчора, 11 кітня, ввечері з Дніпропетровської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини прийшло підтвердження, що загибель тварини сталася через африканську чуму свиней.

Нагадаємо, це вже четвертий спалах АЧС в Запорізькій області. Раніше портал Depo.Запоріжжя повідомляв, що спалах африканської чуми свиней 24 березня зафіксовано у райцентрі Розівка Запорізької області. До цього захворювання виявили в Запоріжжі та Вільнянському районі.

Раніше портал Depo.Запоріжжя повідомляв, що у Запоріжжі м'ясники перекрили дорогу, протестуючи через "чумний карантин". Також нагадаємо, африканська чума свиней безпечна для людей, але, зазвичай, знищує все поголів'я свиней в регіоні, де панує.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme