На Запоріжжі голову сільради оголосили у розшук

У Запорізькій області оголошено у розшук незаконно обрану голову Наталівської сільради Анжелу Рябоконь

На Запоріжжі голову сільради оголосили у…

Як повідомили порталу Depo.Запоріжжя у прес-службі прокуратури, жінці оголошено підозри за чотирма статтями Кримінального кодексу України: у вчиненні дій з метою захоплення державної влади, замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), самовільному присвоєнні владних повноважень, підробленні офіційних документів.

Нині судом надано дозвіл на затримання та привід голови Наталівської сільради до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Проведення розшуку жінки доручено Управлінню СБУ в Запорізькій області. У прокуратурі просять громадян повідомити в запорізьке управління СБУ про місцезнаходження Рябоконь.

Нагадаємо, кримінальну справу щодо захоплення влади в одному з сіл Запорізького району було відкрито у січні цього року. Слідство встановило, що 10 депутатів сільради незаконно провели сесію, на якій висловили недовіру діючому голові сільради та обрали нового голову - Анжелу Рябоконь. Новообрана голова повідомила поліції про втрату гербової печатки сільради, завдяки чому отримала її дублікат. Новою печаткою жінка завірила протокол засідання сільради і рішення позачергової сесії. Вона надала ці документи державному нотаріусу, який вніс зміни до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України. Таким чином Рябоконь незаконно стала головою сільради.

Нагадаємо, на виборах 2015 року самовисуванка Анжела Рябоконь була обрана депутатом Наталівської сільради, а потім секретарем.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme