UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Сумщині на хабарі затримали посадовця

Заступник начальника відділу Державної екологічної інспекції з колегою із Івано-Франківщини попалися на хабарі

На Сумщині на хабарі затримали посадовця…

На Сумщині затримали заступника начальника одного з відділів Державної екологічної інспекції, а на Івано-Франківщині - начальника сектору кримінально-виконавчої інспекції обласної пенітенціарної служби. На двох вони одержали понад 23 тисячі гривень неправомірної вигоди, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Корупційну схему, налагоджену посадовцем обласної Державної екологічної інспекції, викрили оперативники Управління захисту економіки в Сумській області Нацполіції та слідчі обласної прокуратури. Заступник начальника відділу займався "поборами" з суб'єктів господарювання. У разі відмови у співпраці посадовець погрожував втручанням у бізнес.

Один із керівників відділу Державної екологічної інспекції вимагав від підприємця 10 000 гривень неправомірної вигоди за невтручання у господарську діяльність. Підприємець займається видобутком піску на території області.

У Івано-Франківській області працівники УЗЕ та прокуратури задокументували протиправну діяльність начальника сектору кримінально-виконавчої інспекції. Він вимагав від місцевого мешканця 500 доларів США неправомірної вигоди за звільнення від відповідальності за невиконання судового рішення. Мешканцю області судом було обрано міру покарання у вигляді громадських робіт.

Сьогодні, 11 квітня у різних регіонах країни посадовців затримали працівники територіальних управлінь Департаменту захисту економіки Нацполіції та обласних прокуратур.

На двох корупціонери одержали понад 23 000 гривень (в еквіваленті національної валюти).

На даний час за місцем роботи та мешкання фігурантів правоохоронці проводять обшуки.

Санкція статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5-ти від до 10-років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльність на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme