UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Полтавщині завищували ціни на тепло- та водопостачання

Тервідділення АМКУ виявило факти завищення цін на тепло- та водопостачання в Диканці

На Полтавщині завищували ціни на тепло-…

Диканський КПП нараховував більшу плату за свої послуги, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу Полтавського тервідділення АМКУ.

До тервідділення звернулися мешканці багатоповерхівки по вулиці Кутузова, 4 у Диканці. Суть звернення - завищення вартості плати за централізоване опалення з жовтня минулого року по лютий цього року Диканським комбінатом комунальних підприємств (Диканський КПП).

У ході дослідження, тервідділення з'ясувало, що Диканський ККП нарахувало споживачу цього будинку за квартиру площею 68,3 м. кв. плату у розмірі: за листопад - 6019,31 грн., грудень - 8588,89 грн., січень - 12373,11 грн. та лютий - 10466,76 грн. Між Диканським ККП та ПАТ "Укртрансгаз" укладений договір купівлі-продажу теплової енергії. ККП є споживачем тепла. Він здійснює його розподіл між споживачами на підставі визначених обсягів спожитої теплової енергії за показниками лічильника, встановленого на виході з котельні. Тарифи встановлюютья ПАТ "Укртрансгаз".

"В будинку, про який іде мова, відсутні засоби обліку води та теплової енергії. А згідно із законодавством, в такій ситуації розрахунки за надані послуги здійснюються згідно із установленими нормами споживання", ̶ зазначив голова Полтавського обласного тервідділення АМКУ Володимир Оніщенко.

Фактично Диканський ККП нараховував плату за послуги з централізованого опалення за тарифами за гігакалорію. Це суперечить встановленому порядку. Оскільки плата нараховувалася з порушеннями законодавчого порядку, АМКУ встановив, що дії ККП є зловживанням монопольним становищем та порушенням прав споживачів. Свої дії ККП пояснило тим, що укладення договорів із мешканцями, нарахування плати за опалення та збір коштів за надану послугу, здійснюється на підставі рішення Диканської селищної ради. Він визначає підприємство виконавцем послуг з централізованого теплопостачання.

У зв'язку із цим тервідділення розглядає дві справи: про антиконкурентні дії ККП, а також за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції в діях Диканської селищної ради, яка створила умови для вчинення порушення комунальним підприємством. Також тервідділення АМКУ рекомендувало ПАТ "Укртрансгаз" в особі Диканського ЛВУМГ філії "УМГ "Київтрансгаз" привести взаємовідносини із споживачами теплопостачання у відповідність до вимог законодавства. А саме - укласти прямі договори із ними. А розрахунок за спожите тепло проводити за тарифом на послугу з централізованого опалення згідно з установленими нормативами споживання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme