Мера Дніпра Філатова звинуватили в покритті корупціонерів у міськраді

Події на сесії міськради Дніпра в середу, 12 квітня, продемонстрували, що мер міста Борис Філатов прикриває і підтримує секретаря міськради В'ячеслава Мішалова і голову бюджетної комісії міськради Артема Хмельнікова, заявила депутат Дніпровської міської ради Катерина Збарська

Сесія міської ради Дніпра в цей день супроводжувалася скандалами, бійками і блокуванням трибуни. Опозиційні депутати вимагали розгляду серед перших питання про відставку секретаря міськради В'ячеслава Мішалова і голови бюджетної комісії Артема Хмельнікова, яких звинувачують в конфлікті інтересів і підозрюють в корупції, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Українські новини".

У поточному проекті порядку денного сесії 369 питань, з них 257 - земельних. Проект рішення про дострокове припинення повноважень секретаря Дніпровської міськради Мішалова поміщений в останній розділ - "Організаційні питання".

"Мішалов дуже комфортно почував себе в президії, бо знав - йому нічого не загрожує, його прикриє Борис Філатов. Крім того, ми побачили, що владі дуже потрібно протягнути корупційний порядок денний - там дуже багато питань, пов'язаних із землею, з бюджетом і комунальними підприємствами", - зазначила Збарська.

Мер Дніпра відкрив сесію, незважаючи на заяви опозиційних депутатів про відсутність кворуму (в залі зареєструвалося 32 депутати з 64). Через півгодини, протягом яких депутати не перейшли до розгляду питань порядку денного, було оголошено перерву на невизначений час.

"Орієнтовані на мера депутати з "УКРОП ", а також "тушки" з фракції "За Дніпропетровськ" продемонстрували, що їм наплювати на те, що в президії сидить один корупціонер, а ще один корупціонер займається підготовкою порядку денного в кріслі голови бюджетної комісії" , - прокоментувала Збарська.

Під час засідання було оголошено про виключення Мішалова і Хмельникова з депутатської фракції "Об'єднання Самопоміч".

"Виконком партії "Самопоміч ", від якої В'ячеслав Мішалов пройшов до міськради і в чиїй фракції він до сих пір перебував, визнав його корупціонером, а Артема Хмельнікова звинуватив у бездіяльності і виключив з партії. І найважливіше - їм настійно рекомендували скласти мандати. Сьогодні на сесії ми побачили, що як мер, так і орієнтовані на нього депутати, зробили все для того, щоб корупціонери залишилися у своїх кріслах. Сесія була провалена, більшість продемонструвала свою неспроможність і безвідповідальність. Наші вимоги залишаються незмінними. Ми всі, так само, вимагаємо, щоб Мішалов і Хмільник були відсторонені від посад, щоб НАБУ, ГПУ і Нацполіція вивчили всю тендерну історію перемог фірм батька секретаря міськради В'ячеслава Мішалова - Дмитра Мішалова. І щоб порядок денний наступної сесії - чергової або позачергової - був інвентаризований", - заявила Збарский.

Нагадаємо, в середині березня голова виконавчого комітету "Самопомочі", народний депутат Олег Лаврик, направив звернення до голови НАБУ з проханням перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію про зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів своєї сім'ї секретарем Дніпровської міської ради Мішаловим. Зокрема, мова йшла про публікації видання "Наші гроші" стосовно того, що після того як Мішалов зайняв крісло секретаря міської ради, компанії його батька стали регулярно отримувати багатомільйонні підряди від міста. Всього в період з березня по листопад 2016 компанії, що мають стосунок до Дмитра Мішалова, батька секретаря міської ради, виграли тендери загалом на 466 млн. гривень. У більшості випадків більш вигідні пропозиції інших учасників відхиляли з надуманих причин, як у випадку з тендером на ремонт Центрального моста через річку Дніпро.

Крім фірм Дмитра Мішалова, бюджетні гроші дістаються і структурам самого секретаря міської ради. За даними "Наших грошей", фірми В'ячеслава Мішалова отримали понад 40 млн. гривень за проведення мережі Інтернет в міські школи, а також за розробку системи, яка повинна збільшити прозорість роботи міської влади.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme