Кириленко хоче перенести й День космонавтики

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко вважає, що в Україні треба перенести "День космонавтики" з 12 квітня на іншу дату – наприклад, на 19 листопада

Про це він сказав на засіданні Кабінету міністрів 12 квітня, передає Depo.ua.

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко привітав усіх зі всесвітнім Днем авіації та космонавтики.

"І якщо згадати про декомунізацію – то (варто) просто подивитися в інтернет на фотографію Сергія Павловича Корольова, який був народжений в Україні, у Житомирі, який закінчив Київський політехнічний інститут, який був ув'язнений комуністичним режимом на 10 років за підрив промисловості і транспорту. Це знакова історія, що багато речей відбувалося супроти, а не завдяки", – сказав він.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко сказав: "Перший космонавт СССР – Юрій Гагарін, перший космонавт відновленої української незалежності – Леонід Каденюк. Сергій Павлович Корольов – це видатний українець, сумніві нема, але ми повинні переорієнтовувати весь наш світогляд на те, що зроблено українцями для України".

"Тому якщо в нас сьогодні ще досі День космонавтики – совєтської, по суті, ми повинні звернутися до президента Петра Порошенка, щоб він видав указ про іншу дату, так як він це зробив із Днем захисника вітчизни, якоїсь уявної й умовної, перенісши його з 23 лютого на 14 жовтня, створивши День захисника України", – заявив Кириленко.

Нагадаємо, в Україні День космонавтики відзначають 12 квітня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme