Ініціатор референдуму про асоціацію в Нідерландах програв суд проти уряду

Суд Гааги відхилив позов до держави лідера руху "Форум за демократію" Тьєррі Боде, який був одним з ініціаторів референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Про це йдеться у повідомленні на сайті суду, передає Depo.ua з посиланням на ЄП.

Боде подав позов на початку січня і вимагав визнати, що уряд Нідерландів надто довго визначався зі своїми діями після референдуму.

Члени руху стверджували, що закон про консультативний референдум передбачає, що після того, як відбулося голосування, результати повинні бути схвалені якомога швидше, або проігноровані.

Однак замість цього уряд почав переговори в ЄС та з політичними партіями всередині країни щодо подальших кроків.

"Суд в Гаазі постановив, що депутати, а не суд мають вирішувати про те, що голландський уряд мав якомога швидше розробити і представити законодавчі пропозиції, зазначені в статті 11 Закону про консультативний референдум", - йдеться у повідомленні.

Суд підкреслив, що він не має права втручатися в процес прийняття політичних рішень.

"Тільки уряд і нижня і верхня палата можуть судити про те, чи були порушені процедурні правила і, якщо так, то які в результаті це мало наслідки", - зазначається у повідомленні суду.

Нагадаємо, що Нижня палата парламенту Нідерландів ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС 23 лютого. Верхня палата, як очікується, голосуватиме до кінця квітня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme