UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Дуда натякнув на майбутній вступ України до ЄС

Процес зближення країн "Східного партнерства" до ЄС у перспективі завершиться приєднанням цих країн до Євросоюзу

На цьому під час зустрічі з главами МЗС країн "Вишеградської групи" і "Східного партнерства" заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Дуже важливим є наближення дружніх країн Східної Європи до Євросоюзу. Це процес, який триває, поступово поглиблюється і, я глибоко в це вірю, завершиться приєднанням країн "Східного партнерства" до великої Європейської спільноти", - наголосив Дуда.

Він зазначив, що країни регіону мають діяти спільно, аби бути адекватним партнером для найбільших світових сил. "Діючи окремо, ми не виграємо наші партії з найбільшими країнами, принаймні в економіці", - констатував президент РП.

Дуда наголосив, що дуже важливою є перспектива співпраці у галузі безпеки і протидії кризовим явищам. З одного боку це військові загрози, а з іншого - загрози тероризму, міграційна криза і війни на Близькому Сході, уточнив він.

Президент Польщі також наголосив на важливості поглиблення співпраці у трикутнику Балтійське море - Чорне море - Адріатика.

"На початку липня я буду господарем зустрічі країн Міжмор'я. В цьому проекті найважливішою є співпраця щодо розвитку дорожньої, залізничної й енергетичної інфраструктури", - констатував Дуда.

Нагадаємо, що ще на травневому 2015 року саміті "Східного партнерства" Румунія закликала Євросоюз надати чітку європейську перспективу державам "…партнерства", в тому числі й Україні, які хочуть стати його частиною.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme