Данилюк перевірить "неправильні" повернення ПДВ у 2016 році

Міністерство фінансів проведе детальні перевірки повернень ПДВ у 2016 році

 

Про це сказав міністр фінансів Олександр Данилюк на брифінгу, повідомляє Depo.ua з посиланням на РБК-Україна.

"Як ви знаєте, ми запустили новий реєстр компенсації ПДВ. Це було мрією українського бізнесу протягом багатьох років тому, що левова частка корупції в ГФС (Державна фіскальна служба-ред.) була пов'язана саме з цим", - сказав Данилюк.

Глава Мінфіну розповів, що був проведений аналіз щодо виплат ПДВ з моніторингу 100 компаній - за сумою компенсації, з часу компенсації, а також щодо хронології виплати у черговості компаній в реєстрі, по кожному параметру були встановлені порушення з боку ДФС, як в обов'язковому порядку, так і в термінах виплат.

"Це тільки початок, щоб показати, що є проблеми. Далі ми більш детально розглянемо весь реєстр за 2016 рік та цифри за 2017 рік. По кожній виплаті буде спецперевірка проведена, тому, що за це повинні нести відповідальність. Новий реєстр заробив, він не дає можливості для зловживань, а з тим ,що було раніше - ми розберемося",- сказав Данилюк

Нагадаємо, Державна казначейська служба повідомила, що не може перерахувати кошти на спеціальні рахунки сільськогосподарських підприємств в установах банків, пізніше відшкодування було розблоковане.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme