UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Через чуму свиней в карантину зону потрапили три райони і Мелітополь

У Запорізькій області встановили зони захисту та нагляду у зв'язку з африканською чумою свиней, спалах якої зафіксували вчора, 11 квітня у селі Нове Мелітопольського району

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на начальника ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктора Шершнева.

До встановлених через черговий випадок АЧС зон захисту та нагляду увійшли частини адміністративних територій Мелітопольського, Приазовського, Якимівського районів та міста Мелітополь. Ніні фахівці здійснюють обходи поголів'я для подальшого вилучення тварин. Всі власники свиней отримають компенсації.

Варто зазначити, що карантині заходи ще тривають у селі Петромихайлівка Вільнянського району, де було вилучено 124 тварини та у Розівському районі, де вилучено 49 голів тварин. У Комунарському районі Запоріжжя, де стався перший випадок АЧС, карантин вже знятий.

Нагадаємо, загибель свині від африканської чуми офіційно підтверджена у Мелітопольському районі Запорізької області вчора, 11 квітня. Це четвертий випадок захворювання у Запорізькій області. Раніше портал Depo.Запоріжжя повідомляв, що спалах африканської чуми свиней 24 березня зафіксовано у райцентрі Розівка Запорізької області. До цього захворювання виявили в Запоріжжі та Вільнянському районі. Також повідомлялося, що у Новому спалахнув "чумний бунт": селяни з вилами захищають свій скот.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme