UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вулкани могли допомогти появі життя на Марсі, - вчені

Вулкани на Марсі могли створити відповідні умови для життя мікроорганізмів

Такого висновку дійшли американські і британські дослідники, передає Depo.ua з посиланням на Seeker.

Імовірно, коли вулкани Марса були активнішими і вивергали сірку та окис вуглецю, вони мали визначальний вплив на атмосферу Марса.

Ці вулкани могли фактично створити середовище, в якому мешкали стародавні марсіанські мікроби. Нова модель, що визначає діапазон вулканічних вивержень показує, що атмосфера Марса могла бути зроблена безкисневою, але при цьому - придатною для життя мікробів.

"Ці результати означають, що на давньому Марсі могли бути періоди, коли вулканічне газовиділення підтримувалося на достатньому рівні. Це важливо з точки зору астробіології, оскеільки умови розрідженої, бідній киснем атмосфери імовірно важливі для появи життя. Такі умови, ймовірно, добре підходять для синтезу пребіотичних органічних сполук, таких як амінокислоти, а тому роблять можливим виникнення життя", — відзначають автори роботи.

Вчені зазначають, що ще у 1950-х роках було доведено, що в умовах розрідженої атмосфери та при наявності води в рідкому стані електричні розряди можуть провокувати утворення складних органічних сполук.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme