В компанію до Самойлової і Воробєй: Кому з російських "кримнашистів"також заборонять в'їзд

Хто ще з російських артистів скоро обурено верещатиме на українському кордоні 

В компанію до Самойлової і Воробєй: Кому…

Після заборони в'їзду в Україну спочатку Юлії Самойловій, а потім акторці Олені Воробєй за незаконний перетин кордону України, журналісти Depo.ua ретельно вивчили афіші кримських розважальних закладів, щоб виявити, хто ще з артистів скоро втратить право виступати в Україні.

Судячи з калібру зірок, концертна весна в Криму буде такою ж шикарною, як і ремонт, проведений окупаційною владою в Сімферополі.

6 квітня в Кримському Українському музичному театрі, який тепер перейменовано на Музичний театр Криму, а 7-го в Севастополі анонсовано концерт Михайла Шуфутинського.

18 квітня в Сімферополі з сольним концертом під назвою "9 життів" виступить російська співачка Нюша.

Ні, не ця

І не ця

Оця

На 21 в Сімферополі, і наступного дня ‒ в Севастополі заплановано виступ панк-рок-групи із Санкт-Петербурга "КняZz", створеної Андрієм Князєвим, екс-"Король і Шут".

Того ж дня в Севастополі виступатиме реп-виконавець SLIM, він же Вадим Віталієвич Мотильов

22 квітня в Сімферополі і 23-го в Севастополі - народна артистка Росії Ірина Аллегрова. Нагадаємо, перед цим Аллегрова збиралася приїхати в Україну весною 2014-го, але згодом заявила, що не приїде "поки не розвіються хмари і трошки не вщухнуть пристрасті".

На 22-ге квітня в Сімферополі в рамках туру різними містами з програмою "45 років у космосі" виступить російський рок-музикант Найк Борзов.

30 квітня в Севастополі анонсовано виступ американського реп-колективу Onyx.

Це були співаки. Тепер артисти. З ними складніше, бо приїжджають часто театральні трупи і щоб дізнатися учасників поіменно, треба сходити на виставу і придбати програмку.

Але у випадку з антрепризою прізвища головних акторів виносять на афішу. Тож, в компанію до Олени Воробєй (звісно, якщо вони в останній момент не відмовилися) додаються:

Depo.ua вже писали про одного з акторів з цього переліку - Данилу Співаковського, він як раз зібрався із спектаклем до Києва.

Андрій Чернишов

Марія Добржинська

Вячеслав Розбігаєв

Наталя Бочкарьова

Ігор Ліфанов

Денис Матросов

Петро Красілов

Не забудемо і про тих, чиї концерти відбулися в Криму нещодавно.

9 березня в Севастополі і 10 в Сімферополі співав і перекидався– Олег Газманов.

25 березня в Севастополі, 26-го - в Сімферополі гурт "Кукринікси".

31 березня в Севастополі гурт "Многоточіє".

"Дельфін", він же Андрій Лисіков, як повідомляв Depo.ua, 24 лютого цього року виступив у Сімферополі, наступного дня - у Севастополі. От вам афіша

Проте - це не збентежило організаторів київського фестивалю Atlas Weekend, що в минулому році зібрав близько 60 тисяч глядачів, - музиканта заявили в якості одного з хедлайнерів заходу, який пройде в столиці з 28 червня по 2 липня (і наскільки нам відомо, виступ пана "Дельфіна" поки що не скасовано. Якщо скасують чи пояснять, яким чином він потрапив до Криму, чи скасував там свої виступи - із задоволенням про це повідомимо).

Те ж саме стосується і російських інді-рокерів Therr Maitz: 12 серпня 2015 року група виступила в Ялті, однак, і цього організатори Atlas Weekend не помітили - виступ групи також анонсовано на найбільшому київському оупен-ейрі.

Російський репер Слава КПРС (справжнє ім'я – В'ячеслав Карелін), псевдонім якого підпадає під закон про декомунізацію, що забороняє, зокрема, пропаганду тоталітарних гасел, також збирається за один тур відвідати як Україну, так і анексований Крим - 13 травня у музиканта запланований концерт у Севастополі, а 20 та 21 травня - в Харкові та Києві відповідно.

10 і 11 лютого в Криму виступав "Ундервуд", 2 лютого – Валерія.

15 грудня - Олександр Розенбаум, 30 листопада - "Крематорій", 16 листопада - A'STUDIO, 14 вересня - Вітас, 6 жовтня - Лоліта.

16 серпня - Ірина Дубцова, 9 серпня із рок-консервом - Валерій Кіпєлов, 6 серпня - "Руки Ввєрх", 17 червня - Олена Ваєнга.

Згідно до Закону (4 червня 2015 року, Кабмін прийняв постанову №367, що регулює порядок в'їзду та виїзду до окупованого РФ Криму) іноземні громадяни, як якщо їм кортить відвідати окупований Крим, мають отримати спеціальний дозвіл для в'їзду, яке видає територіальний орган Державної міграційної служби України. Рішення про видачу дозволу або відмову приймає начальник територіального органу ДМС або його заступник у термін, що не перевищує п'ять діб із моменту подачі документів.

У законі чітко прописані підстави для видачі такого дозволу іноземцям:

- проживання у Криму близьких родичів;

- розміщення на окупованому півострові місць поховання близьких родичів;

- смерть близьких родичів, які проживали в Криму;

- наявність права власності на об'єкти нерухомості на анексованій території;

- необхідність участі в забезпеченні захисту національних інтересів України для звільнення від окупації;

- необхідність здійснення дипломатичних та консульських функцій;

- здійснення регулярних поїздок до Криму, пов'язаних із трудовою діяльністю працівників залізниці.

Утім, у міграційній службі України не дають чіткої відповіді на питання, чи можуть російські виконавці, маючи спеціальний дозвіл на в'їзд до Криму, виступати на півострові, а інформацію про те, чи хтось отримав той спеціальний дозвіл, не розголошують, посилаючись на Закон про персональні дані.

Наразі єдиним засобом не допустити концертів закордонних зірок, які виступали в окупованому Криму, в Україні, є суспільний резонанс. Завдяки пильності громадських активістів було скасовано концерти Горана Бреговича, Тіматі, Наталі Корольової та Христини Орбайкайте. Тож і зараз треба пильнувати, щоб занадто розумні росіяни, які поливають брудом Україну та ігнорують її закони, не заробляли в нашій країні грошей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme