UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Уряд будує прозору систему, яка знищить корупцію, - Гройсман на зустрічі з "Вишеградською четвіркою"

Усі зміни, що вживає Уряд, мають за мету побудову прозорої системи, що викорінить та не допустить корупції. Україна демонструє суттєвий прогрес у боротьбі і запобіганні корупції

Про це зазначив прем'єр-міністр під час зустрічі з міністрами закордонних справ Словацької Республіки Мирославом Лайчаком, Угорщини Петером Сійярто та Чеської Республіки Любомиром Заоралеком, передає Depo.ua із посиланням на Урядовий портал.

Розповідаючи співрозмовникам про вжиті заходи у напрямку боротьби з корупцію, Володимир Гройсман зазначив, що "за 2015-2016 роки Україна створила одне з кращих і суворих законодавств щодо профілактики і боротьби з корупцією. Ми утворили сучасну інфраструктуру щодо боротьби з корупцією: в Україні є незалежна спеціалізована антикорупційна прокуратура, незалежне Національне антикорупційне бюро і незалежне Національне агентство із запобігання корупції, - наголосив Володимир Гройсман. - Створення такої інфраструктури, яку створила Україна, є дуже рішучим кроком для наведення ладу в ефективній боротьбі з корупцією".

Важливим елементом боротьби з корупцією є судова реформа, що розпочалася у жовтні минулого року. "Ця реформа триватиме декілька років, і дуже важливо, щоб ми повернули довіру українських громадян до правосуддя, судів і суддівської системи", - переконаний прем'єр-міністр.

Говорячи про інші вжиті Урядом заходи у цьому напрямку, він навів приклади запровадження електронного декларування, зміну системи державних закупівель, дерегуляцію цін на газ. Також з 1 квітня запущено електронний реєстр відшкодування ПДВ, що знищить будь-які зловживання у цій сфері.

Міцним антикорупційним кроком також стане масштабна приватизація неефективних державних підприємств, що Уряд запланував здійснити у 2017 році, наголосив прем'єр-міністр.

"Усі наші кроки пронизані тим, щоб створювати системи, які є прозорими і не заохочують до будь-яких зловживань, - підкреслив Володимир Гройсман. - Процес (боротьби з корупцією) йде і триває достатньо динамічно. У боротьбі і запобіганні з корупцією ми демонструємо суттєвий прогрес".

Нагадаємо, що Петро Порошенко також зустрічався із міністрами закордонних справ "Вишеградської четвірки" – і подякував їм за підтримку України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme